Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

MART’TA YETİŞKİNLER İÇİN ATÖLYEMODERN

İstanbul Modern Sanat Müzesi'nin yetişkinlere yönelik atölye ve seminer programı AtölyeModern, Bahar 2011 dönemine 1 Mart 2011'de başlıyor.

Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Türkiye işbirliğiyle düzenlenen Batı Resim Sanatı Tarihi ve Türk Resim Sanatı Tarihi seminerleri, yoğun istek üzerine tekrarlanıyor.

Alanlarında uzmanlaşmış sanat tarihçileri ile yürütülen ve sanatın yaklaşık 800 yıllık gelişimini katılımcıları ile paylaşan İstanbul Modern - Sanat Tarihi Seminerleri, sanat yapıtının tarihsel süreç içinde kat ettiği yolu, gelişim ve beslenme kaynaklarını, sanat yapıtını anlamanın ve anlamlandırmanın yöntemlerini örneklerle izleyiciye sunmayı amaçlıyor.

AtölyeModern’in, yazar Mario Levi ile gerçekleştirdiği “Yaratıcı Yazarlık” atölyesi de, yoğun istek üzerine yeniden düzenleniyor. atolyemodern@istanbulmodern.org

“Batı Resim Sanatı Tarihi” başlıklı seminer, Batı Sanatı tarihini oluşturan dinamikleri; kilise, aristokrasi ve burjuvazi geleneğinde sanatın doğuşunu; sanatın sosyoekonomik alanlarla olan ilişkisini; sanayileşmenin sanat alanındaki etkilerini; modern sanata uzanan gelişimi ve aydınlanma geleneğini ve günümüz sanatının kendine özgü anlatılarının yapısını konu alıyor.

“Batı Resim Sanatı Tarihi” programının 1. ve 2. seminerlerini Esra Aliçavuşoğlu (Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, yardımcı doçent), 3. ve 4. seminerlerini Uşun Tükel (İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, profesör), 5. ve 6. seminerlerini Osman Erden (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü, araştırma görevlisi), 7. ve 8. Seminerlerini Fırat Arapoğlu (Trakya Üniversitesi, öğretim görevlisi), 9. ve 10. seminerlerini Nermin Saybaşılı (Kültür kuramcısı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü, öğretim üyesi) sunacaklar.

“Batı Resim Sanatı Tarihi” seminerin gündüz programı 2 Mart – 4 Mayıs 2011 tarihleri arasında saat 11.00’den 13.00’e kadar, akşam programı ise 1 Mart – 10 Mayıs 2011 tarihleri arasında saat 19.30’dan 21.30’a kadar sürüyor.

Türk resim sanatı tarihi semineri

“Türk Resim Sanatı Tarihi” başlıklı seminer, Türk resmini kaynakları ve dinamikleri, dünya sanatındaki yeri, ilk örneklerinden günümüze gelişimi ve tarihsel okuma biçimleri bakımından ayrıntılı olarak ele alıyor. Sanatın yeni ve çağdaş oluşumlarını, son yıllardaki dinamiklerini ve günümüz sanatını işliyor. Batı sanatı ile karşılaştırmalı örneklerin de ele alınacağı program, katılımcıların disiplinlerarası okumalarla Türk resminin kültürel ve ekonomik gelişimini anlamalarına ve sosyokültürel analizlerle yeni bakış açıları geliştirmelerine aracı oluyor.

“Türk Resim Sanatı Tarihi” programının gündüz seminerleri Ahmet Kamil Gören (İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, doçent), akşam seminerleri ise Burcu Pelvanoğlu (Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Türkiye Başkanı, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, yardımcı doçent doktor) tarafından sunulacak.

“Türk Resim Sanatı Tarihi” seminerinin gündüz programı 1 Mart -12 Nisan 2011 tarihleri arasında akşam programı ise 3 Mart – 14 Nisan 2011 tarihleri arasında 6 hafta boyunca sürüyor.

Mario ve Levi ile yaratıcı yazarlık atölyesi

AtölyeModern’de yazar Mario Levi’nin gerçekleştirdiği “Yaratıcı Yazarlık” atölyesi, yoğun istek üzerine 2 Mart – 6 Nisan 2011 tarihleri arasında 6 hafta boyunca Çarşamba günleri yeniden düzenleniyor.

Yaratıcı Yazarlık atölyesi, farklı yazı türlerinin, eğitimcinin denetiminde, tüm katılımcılar tarafından paylaşıldığı bir seminerler ve sohbetler dizisi. Atölye öncelikle bir hikâyesi olduğuna inananların nasıl bir yolda yürüyebileceklerini göstermeyi amaçlıyor. Yazılar yazan ama bazı engelleri aşamadığını hisseden, yaratma sürecinde neler yaşandığını merak eden, yıllardır yazmayı erteleyen veya yazamadığı bir romanını olan herkes bu programa katılabiliyor.


Sanatsal Haber  22.02.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.