Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ŞEHİR TİYATROLARI’NIN YENİ OYUNU ‘BULUŞMA YERİ’

İBB Şehir Tiyatroları, Duşan Kovaçeviç’in yazdığı M. Nurullah Tuncer’in yönettiği Buluşma Yeri adlı yeni oyunun galasını dün akşam Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde yaptı.

M. Nurullah Tuncer’in, Duşan Kovaçeviç oyunlarından üçleme projesindeki ilk oyunu Oyundaki şehrin insanları, öldükten sonra gittikleri “Buluşma Yeri”nde, hayattaki yakınlarının küçük hesapların peşinden koştuklarını görürler. Yaşarken gerçekleştiremedikleri hayallerini, burada gerçekleştirmeye çalışırlar.Gerçeği ve hayatı anlamak için ölmek mi gerekir sorusunu sorduran bu oyun, Buluşma Yeri’ndekiler tarafından cevaplanır: “Burada her şeyi anladık, her şeyi ama çok geç…”

Çevirisini Bilge Emin’in, sahne tasarımını M. Nurullah Tuncer’in, kostüm tasarımını M. Nurullah Tuncer ve Taciser Sevinç’in, müziğini Oliver Josifovski’nin, koreografisini Handan Ergiydiren’in, ışık tasarımını Fatih Mehmet Haroğlu’nun, efekt tasarımını Ersin Aşar’ın, canlandırmasını Aksel Zeydan Göz’ün, masklarını Hülya Genç’in yaptığı oyunda; Sezai Aydın, Zümrüt Erkin, İbrahim Can, Müge Akyamaç, Selçuk Soğukçay, Bennu Yıldırımlar, U. Arda Aydın, Volkan Ayhan, Özge Kırış, Gürol Güngör, Bora Seçkin, Tankut Yıldız, İlhan Kilimci, Nihat Alpteki, Y. Arda Alpkıray, Berk Samur, Deniz Evrenol, Doğan Şirin, Hanife Ser, Hülya Arslan, Fuat Can Başkır, Murat Güreç, Muzaffer Berişa, Orçun Tekelioğlu, Ömer Göktay - Gonca Beker, Utku Akıncı, Volkan Ayhan, Yalçın Gören - Barış Özer rol alıyor.

Farklı kesimlerden insanları yaşayarken ve de ölüyken ele alan “Buluşma Yeri” nde içerikten çok dekor ve müzik öne çıkıyor. Işık da içerik ve oyunculuktan çok sahne tasarımına katkıda bulunuyor.

Oyunun Yazarı Duşan Kovaçeviç

12 Temmuz 1948, Mrdenovac Sabac, (Yugoslavya, şimdi Sırbistan yakınında) doğumlu oyun yazarı, senarist, tiyatro ve sinema yönetmeni olarak tanınır. Ayrıca Lizbon, Portekiz, Sırbistan büyükelçisi olarak görev yaptı. 1973 yılında Tiyatro, Film, Radyo ve TV Belgrad Akademisi’nde dramaturgiyi bitirdi. 1973’ten itibaren beş yıl boyunca TV Belgrad’da dramaturg olarak çalıştı. 1998 yılından bu yana, Belgrad’da bulunan Zvezdara Tiyatro’sunun sanat yönetmenidir. Sırbistan’ın en popüler yazarlarından biri olan Kovaçeviç'in en belirgin özelliği üretkenliği ile kendini ortaya koymasıdır. Oyunları 20 dile çevrilmiştir. Ayrıca, Sırp Bilim ve Sanat Akademisi üyesidir.

Oyunları

Maraton Ailesi (1972), III. Radovan (1973), Uzay Ejderhası (1973), İnsanı İçkiye Götüren Nedir (1976), Yıldız Tozu (1976; 2003), Buluşma Yeri (1981), Balkan Ajanı (1982), Aya Gorgi Ejderhayı Öldürüyor (1985), Klostrofobik Komedi (1987), Profesyonel (1989), Curcunalı Trajedi (1990), Lari Tompson, Bir Gençliğin Trajedisi (1996), Beş Yıldızlı Çöp Kutusu (1999), Gece Postası (1999), Kunduracı Doktor (2001), İntiharın Genel Provası (2008), Dar Ayakkabıyla Yaşamak (2010)


Sanatsal Haber  23.02.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.