Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘İLİŞKİLER’ BALESİ MERSİNLİLERLE BULUŞACAK

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Japonya'da ''En İyi Koreografi'' ödülü alan Çaykovski ve Rahmaninov'un müziklerinin kullanıldığı ''İlişkiler'' adlı balenin prömiyerini yapacak.

Mehmet Balkan'ın koreografisini yaptığı, Lale Balkan'ın sahneye koyduğu tek perdelik eser, yarın Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Dekor ve kostüm tasarımını Tayfun Çebi, ışık tasarımını Tarı Deniz, video tasarımını Şafak Türkel'in yaptığı eserin provaları Mehmet Balkan'ın nezaretinde gerçekleştirildi.

Eserde başlıca rolleri Özlem Şenormanlılar, Mine Örsçekiç, Tutku Barın, Özge Uzun Ösmen, Ender Üçdemir, Bahri Gürcan, Irakli Bakhtadze, Miray Boyacıoğlu, Mahmut Akyol, Levent Karataş, İsmail Şereflioğlu ve Mehmet Sefa paylaşıyor. Dünya prömiyeri 1994'de Japonya'da, Türkiye prömiyeri 1999'da Antalya'da gerçekleştirilen ve Japonya'da 1994'de düzenlenen yarışmada ''En İyi Koreografi'' ödülü alan eser, yaşamın sürprizlerini, bunların getirdiği mutluluk ve acıların insanı nasıl etkilediği, sevginin gücünü ve bu gücün insanı nasıl ezdiğini anlatıyor.

Mehmet Balkan, prova sonrası yaptığı açıklamada, 17 yıl önce Japonya'da, ardından da dünyanın çeşitli ülkelerinde sahnelenen eseri Mersinli sanatseverlerle buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. ''İlişkiler'' ile sıkça karşılaşılan hikayeyi bale ile sahneye taşıdıklarını anlatan Balkan, ''Kadın erkek ilişkilerinin anlatıldığı bu eserin sonu ne yazık ki dramatik bitiyor'' dedi.

Eserin bir diğer özelliğinin ise 2006'da geçirdiği kaza sonrası sahnelerden uzak kalan Mehmet Sefa'nın da yer alması olduğunu vurgulayan Balkan, şöyle konuştu:
''Geçirdiği talihsiz kazadan sonra tekrar bizlerin arasında sahnede yerini alıyor. Elinden geldiğince bu esere güç veriyor. Onu aramazda görmek, tekrar kazanmak adına başta Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyorum.''

Başrol oyuncularından Mine Örsçekiç, dünyanın gelişmesine karşın ilişkilerin hep aynı kaldığını belirtirken, Ender Üçdemir de hayata yön veren ilişkileri bale ile anlatmaya çalıştıklarını kaydetti.


AA  2.03.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.