Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

6 YENİ FİLM VİZYONDA

Başrollerinde Hülya Avşar'ın oynadığı merakla beklenen 72. Koğuş vizyona girdi. Bunun dışında 5 yeni film daha sinemaseverlerle buluştu.

72. Koğuş
Başrollerinde Kerem Alışık, Hülya Avşar, Yavuz Bingöl ile Songül Öden’in oynadığı ’72. Koğuş’un yönetmenliğini Murat Saraçoğlu yapmış.

Orhan Kemal’in başyapıtlarından biri olan 72. Koğuş, insan haysiyetinin düşebileceği en dipsiz kuyunun öyküsü. 2. Dünya Savaşı sırasında, savaşın etkisinde kalan Türkiye’nin kıtlık yıllarında, cezaevinin 72 no’lu koğuşunda çeşitli suçlardan yatan insanlar bulunmakta...

Film, onların sefaleti, acıları, düşleri, çelişkileri, aşkları ve kavgalarının hikayesini anlatıyor.

Gerçeğin Parçaları
Debra Granik’in yönettiği ve Jennifer Lawrence, John Hawkes, Kevin Breznahan ile Dale Dickey’nin oynadığı ’’Gerçeğin Parçaları", gerilim ağırlıklı konusuyla dikkat çekiyor. Filmin konusu kısaca şöyle;
’’Alabama’nın küçük bir kasabasında yaşayan 17 yaşındaki Ree, iki kardeşine ve hasta annesine bakmak zorundadır. Ruhsal bir çöküntü içinde olan annesinin o hale gelmesinde uyuşturucu bağımlısı babasının rolü çok büyüktür..."

Rango
Gore Verbinski’nin yönettiği ve Johnny Depp, Isla Fisher, Abigail Breslin ile Alfred Molina’nın seslendirdiği ’’Rango’’, zevkli bir animasyon... Filmde, sakin ve sıradan bir hayat yaşayan bukalemun Rango’nun kazara kendini gözüpek, eşkıyaların ve kanunsuzların olduğu, nüfusunu çölün en sahtekar ve üçkağıtçı yaratıklarının oluşturduğu Toprak kasabasında bulmasıyla başına gelenler anlatılıyor.

Sokak Dansı
Başrollerde Rick Malambri, Adam Sevani, Sharni Vinson ile Alyson Stoner’ın oynadığı ’’Sokak Dansı’’nın yönetmeni Jon Chu... Film, 3D yapımıyla izleyiciyle buluşacak.

Filmde, bir grup dansçı, Moose ve Natalie ile çalışmaya başlayınca, yarışmada, dünyanın en iyi sokak dansçılarıyla karşı karşıya gelir. Yarışmayı kazanan grup, tüm hayallerine kavuşurken, kaybeden taraf elindeki her şeyi kaybedecektir....

Kader Ajanları
George Nolfi’nin yönettiği ve Matt Damon, Emily Blunt, Anthony Mackie ile John Slattery’nin oynadığı ’’Kader Ajanları"nın konusu da şöyle;
Politikacı David, güzel modern balerin Elise ile tanışır. Tam ona aşık olmaya başladığını fark ettiği an, gizemli adamlar çifti ayırmak ister...

Kir
Yusuf Çetin’in oynadığı ve yönettiği Zilan Odabaşı, Yalçın Dümer ile Eyüp Çalış’ın eşlik ettiği ’’Kir"de, Türkiye’deki Kürt sorununda önemli rol alan koruculuk sisteminin bölge halkına yaşattıkları ele alınmış.


Sanatsal Haber  4.03.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.