Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İŞ SANAT’TA ŞİİR DİNLETİSİ ‘ÖNCE AŞK VARDI’

Sevilen, bestelenen İstanbul şairi Ümit Yaşar Oğuzcan şiir dinletisiyle bu akşam saat 20.00'de İş Sanat'ta anılıyor. Önce Aşk Vardı isimli dinletide Vedat Sakman da Oğuzcan şiirlerinden bestelediği şarkıları seslendirecek.

İş Sanat’ın her ay bir şaire odaklanan şiir dinletilerinde; “Benim hayatım roman değil, baştanbaşa şiirdir, aşktır” diyen 58 yıllık yaşamına binlerce mısra sığdıran “İstanbul şairi” Oğuzcan var. Bu akşamki dinleti de şiirleri yorumlayan tiyatro sanatçıları Bülent Emin Yarar, Hakan Gerçek ve Metin Belgin’e vokalde gitarıyla Vedat Sakman, kemanıyla Uğur Akyürek ve piyanosuyla Mete Çelik’te eşlik edecekler. Şiir dinletisi İş Sanat’ta ücretsiz olarak şiir severlerle buluşacak. (issanat.com.tr)

Ümit Yaşar Oğuzcan

Eskişehir Ticaret Lisesi’ni bitirdikten sonra İş Bankası’nda çalışmaya başlayan Ümit Yaşar Oğuzcan, bankadaki otuz yılının ardından Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı iken 1977 yılında emekli oldu. Ardından İstanbul’da kendi adını taşıyan sanat galerisini kuran Oğuzcan, şiire 1940’ta “Yedigün şairleri” arasında başladı; ilk şiirlerinde aruz ve hece ölçüsüyle aşk, özlem, ayrılık, ölüm gibi temaları romantik bir duyarlıkla işledi. Seçtiği basit söyleyiş ile dizelerini yediden yetmişe şiir severlerin belleğine işleyen şair, âşıkların mektuplarında başköşeyi işgal etti. Dinletiye adını veren ünlü şiiri;

“Önce aşk vardı sen yoktun o zaman
Denizlerle ufuklar gibi sonsuz
Sevişmek vardı yalansız korkusuz
Durmadan, yorulmadan, hiç usanmadan
Önce aşk vardı sen yoktun o zaman…
…Şimdi sen varsın ama o aşklar yok
O eski ilahlar yok taptığımız
Düşlerimizde çığlık çığlığa yalnızlığımız
Artık o yıldızlar, o geceler, o rüzgâr yok
Şimdi sen varsın ama o aşklar yok”



Cumhuriyet  14.03.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.