Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘EN DEĞERLİLER MÜZAYEDESİ’

Gerçekleştirdiği müzayedeler ile Türk sanat piyasasına yön veren Antik A.Ş. 20 Mart 2011 Pazar günü Swissotel the Bosphorus'da gerçekleştireceği 266. müzayedesinde son yıllarda tabloları en yüksek değerlere ulaşan Türk sanatçılarına ait çağdaş sanat eserlerini satışa çıkarıyor.

Antik A.Ş.’nin modern ve çağdaş Türk sanat eserleri müzayedesinde Erol Akyavaş’ın “VAV” konulu tablosu 500,000 TL açılış rakamı ile satışa sunuluyor. Kasım ayında gerçekleştirdiği çağdaş eserler müzayedesinde Mübin Orhon’un eserini 1.357.000 TL’ye, Fahr El Nisa Zeid’in soyut çalışmasını 1.073.000 TL’ye, Burhan Doğançay’ın “Kurdeleler” konulu çalışmasını 883.000 TL’ye satarak 2010 yılını rekorlarla kapatan Antik A.Ş. bu senenin ilk büyük çağdaş sanat eserleri müzayedesi ile sanatseverlere görsel bir şölen sunmaya hazırlanıyor.

266. müzayedede yer alan çağdaş Türk resminin dünyaca tanınmış isimlerinden Erol Akyavaş’ın Hallac-ı Mansur serisinden 210 x 150 cm ebatlarındaki şaheseri “VAV” ilk kez satışa sunulacak. Tasavvuf inancında çok önemli bir yere sahip, mütevazılığı ve kâinatı simgeleyen VAV harfinin yer aldığı yağlıboya çalışma ancak müzelerde görülebilecek bir eser. Sanatçının değişik dönemlerine ait Kale serisinden çok önemli çalışmaları da müzayedede yer alacak. Çağdaş Türk resminde bir ekol olan Burhan Uygur’un aile koleksiyonundan çok özel bir yapıtı ilk kez satışa çıkacak. İstanbul Modern müzesinde yer alan başyapıtı “Kapı”dan sonra satışa sunulan en görkemli eseri olarak gösterilen tuval üzerine çalışması 200,000 TL ile müzayedeye çıkacak.

Fahrel Nisa Zeid, Selim Turan, Mübin Orhon, Alber Bitran’ın Paris dönemi başyapıt niteliğindeki soyut çalışmaları koleksiyoncuları heyecanlandıracak nitelikte. Burhan Doğançay’ın 275,000 TL açılış fiyatına sahip “Cone on a Wall” isimli 1972 tarihli tuval üzeri yağlıboya çalışması bilinen Walls serisi çalışmaların en önemli örneği olarak gösteriliyor. Sanatçının Formula, Kapılar ve Kurdeleler serisinden çok özel eserleri de müzayedede satışa sunulacak.

Ömer Uluç’un çok ender rastlanan 1980 tarihinden bir nü çalışması 200,000 TL ile müzayedeye çıkacak, Mehmet Güleryüz’ün son zamanlarda görülen en görkemli işlerinden “Kurtulan” konulu yapıtı 180,000 TL ile satışa çıkıyor, sanatçının farklı dönemlerine ait retrospektif nitelikte eserleri koleksiyoncuları heyecanlandıracak nitelikte.

Geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz değerli ressam Ferruh Başağa’nın ilk kez satışa çıkan anıtsal boyutlardaki (175x362.5 cm.) başyapıt eseri 250,000 TL açılış fiyatıyla müzayedede yeralıyor. Ferruh Başağa’nın müzayede rekorunu kırmaya aday görkemli eserin yanı sıra Türk resminin önemli temsilcilerinden Alaettin Aksoy’un nadir çalışmaları, Hakkı Anlı, Adnan Çoker, Abddurrahman Öztoprak, Güngör Taner, Avni Arbaş, Fahr El Niza Zeid, gibi sanatçıların önemli çalışmaları müzayedede sanatseverler ile buluşuyor. Çağdaş Türk resminin Almanya’daki temsilcilerinden Azade Köker ile Bedir Baykam ve Asım İşler, Komet, Kemal Önsoy, Mustafa Ata, Ahmet Oran gibi değerli sanatçıların zor bulunan çalışmaları da satışa sunulan eserler arasında yer alıyor. Sanatseverlere görsel bir şölen sunmaya hazırlanan Antik A.Ş. ünlü sanatçılarımıza ait 1950 – 1980 arasına tarihlenen çok özel eserleri yeni sahipleri ile buluşturmaya hazırlanıyor.

Olgaç Artam’ın yöneteceği 266. müzayededeki eserler 10 Mart – 20 Mart tarihleri arasında Antik A.Ş.’de görülebilir. Süleyman Seba Cad. Talimyeri sok. No:2 Maçka adresinden katalog temin edilebilir veya www.antikas.com internet sitesinden online kataloglara ulaşabilirsiniz. (0 212 236 24 60)


Cumhuriyet  14.03.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.