Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

GÜRBÜZ DOĞAN EKŞİOĞLU RESİM SERGİSİ AÇILDI

Ünlü Sanatçı Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Yağlıboya Eserleriyle Galeri Işık Teşvikiye’de

Eserleriyle biçim ve düşünce arasında kurulmuş mükemmel bir sanatsal dengeyi dışavuran ünlü sanatçı Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun yağlıboya eserlerinden oluşan 14. kişisel sergisi 16 Mart Çarşamba akşamı düzenlenen özel davet ile Galeri Işık Teşvikiye’de açıldı. Ekşioğlu’nun dostları ile sanat dünyasından değerli isimlerin de katıldığı açılışta, Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Durgunoğlu ve vakıf yöneticileri de hazır bulundu.

Felsefe, siyaset ve şiir üzerine düşüncelerini polemikçi bir üslupla harmanlayarak çalışmalarına sosyo-politik eleştiri ve mizah unsurunu taşıyan Ekşioğlu, yeni sergisinde önceki resimlerinde kullandığı kağıt üzerine rapidograf ve airbrush tekniğinden farklı olarak, orta büyüklükteki yağlı boya resimlerini sanatseverlerle buluşturuyor. Sergi, 9 Nisan 2011 Cumartesi gününe kadar Galeri Işık Teşvikiye’de ziyaret edilebilir.

Gürbüz Doğan Ekşioğlu Hakkında
Uluslararası üne sahip Türk karikatür ve grafik sanatçısı Gürbüz Doğan Ekşioğlu (eserlerinde kullandığı imzası ile Gürbüz) 1954 yılında Ordu/Mesudiye'de doğdu. Mesleki öğrenimini İstanbul Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gören sanatçı, bugün Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nde Yardımçı Doçent Doktor olarak ders veriyor.

1977 yılından beri karikatür çalışmaları yapan Ekşioğlu, 44 adet ulusal, 27 adet uluslararası olmak üzere toplam 71 ödül kazandı. Türkiye'de ve yurtdışında pek çok karma serginin yanı sıra, biri New York'ta olmak üzere 20’nin üzeride kişisel sergi açtı. 1925 yılından bu yana haftalık yayınlanan The New Yorker dergisinde altı, Forbes dergisinde bir kez kapak calışmalrı yayımlanan sanatçının ayrıca, New York Times Gazetesi Op-Ed sayfası ve Book Review ekinde ve The Atlantic Moundly Dergisi’nde çalışmaları yayımlandı.

11 Eylül yıldönümü baskısında New Yorker kapağında yayınlanan karikatürü ile hafızalarda yer edinen özel bir başarı kazandı.

Bilgi için:

Berna Barlas
Artı İletişim Yönetimi
(212) 233 12 03 (1144)
bbarlas@fmv.edu.tr
www.galeriisik.com

Selin Keleşer
Galeri Işık Teşvikiye Yöneticisi
(212) 347 03 30

isik@artipr.com.tr
Galeri Küratörü:Müzeyyen Sanal
mgsanal@yahoo.com

Galeri Işık Teşvikiye Hakkında
Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü’nün giriş katında 300 metrekarelik bir alanda yer alan ve kısa geçmişine rağmen birçok önemli sanatçının eserlerine ev sahipliği yapan Galeri Işık Teşvikiye, günümüzde İstanbul’un en gözde galeri arasında sayılıyor. Açılışından bugüne kadar geçen kısa süreye rağmen dünyaca ünlü sanatçılara ev sahipliği yaparak kültüre verdiği değeri ve eğitime sağladığı katkıyı ortaya koyarak ziyaretçileri tarafından büyük beğeni toplayan galeri, İstanbul kültür yaşamına yeni bir soluk getirdi.

İstanbul’un en önemli ve aktif noktalarından biri olan Nişantaşı’nda bulunan Galeri Işık Teşvikiye, sanat faaliyetlerinin yanı sıra eğitim ve öğretim çerçevesinde her türlü bilimsel, sosyal ve teknolojik etkinliklere ev sahipliği yapmayı asli görevi olarak görüyor. Bunun yanı sıra galeri, etkileşim ve tanıtımı da kapsayan değerli projelerle İstanbullu sanatseverlerle buluşuyor.

Galeri Işık Teşvikiye, Feyziye Mektepleri Vakfı’nın misyonu paralelinde, geleceğin sanatçıları ile sanatseverleri buluşturmak, sanata ve eğitime daha fazla katkıda bulunmak amacıyla yürüttüğü çalışmalarla İstanbul’un çekim merkezlerinden biri olmaya devam edecek.

FMV Işık Okulları:
Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları 125 yıllık köklü geçmişiyle, Osmanlı İmparatorluğu’ndan Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan döneme; ulusal egemenliğe, Atatürk İlke ve İnkılapları’na tanıklık etmiş ve 17 Aralık 1934 tarihinde kuruluşunun 49.yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı ile “Işık“ adını almıştır. FMV Işık Okulları; Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy ve Şile kampüslerinde; anaokulları, ilköğretim okulları, liseleri, fen lisesi ve üniversitesi ile devam ettirdiği eğitim-öğretim sürecinde, aynı zamanda yüce Önder Atatürk’ün öğrenim gördüğü Şemsi Efendi Mektebi’yle bütünleşen bir öğretim kurumu olmanın da haklı onur ve gururunu taşımaktadır.

“Önce iyi insan yetiştirmek” gayesiyle hareket eden Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, günümüzün en gelişmiş eğitim ve öğretim sistemlerini uygulamakta ve insan haklarına saygılı, laik ve demokrat, bilimsel düşünen, sosyal yaşamlarında etkin nesiller yetiştirmeyi amaçlamaktadır.


Sanatsal Haber  18.03.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.