Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ŞİİR ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 15. Altın Portakal Şiir Ödül Töreni ve 14. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu, Antalya Kültür Merkezi'nde yapıldı. Ödül Ahmet Telli'ye verildi.

Tören ve sempozyuma, Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Yönetim Kurulu Başkan vekili Arif Bulut, jüri üyeleri Hürriyet Gazetesi Yazarı Doğan Hızlan ve Ahmet İnam ile yazar Ataol Behramoğlu ve diğer davetliler katıldı.

AKSAV Başkan Vekili Arif Bulut, 48 yıllık tarihe sahip Altın Portakal Film Festivali'nin, Türkiye'ye ve kentin kültürel kimliğine yeni değerler ekleyerek, sürekliliğini devam ettirdiğini söyledi. Bulut, Altın Portakal Şiir Ödülü'nün ise Türkiye'nin en saygın edebiyat ödüllerinden biri haline geldiğini söyledi.

Altın Portakal Şiir Ödülü etkinliklerini daha da zenginleştirerek Antalya Edebiyat Günlerine dönüştürebileceklerini belirten Bulut, Antalya'da yaşayan okur yazar çevrelerin kitap fuarı özlemi içinde olduklarını vurguladı.

Bulut, yerel yönetimler, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, kültür sanat dernekleriyle dayanışma içinde olduklarını ve sanatseverlerin desteğiyle Antalya Kitap Fuarını hayal olmaktan çıkarabileceklerini dile getirdi.

AKSAV Başkan Vekili Arif Bulut, konuşmasının ardından 15. Altın Portakal Şiir Ödül Töreni'nin onur konuğu yazar Ataol Behramoğlu ile ''Nida'' eseriyle ödüle layık görülen Ahmet Telli'ye ödüllerini verdi.

15. Altın Portakal Şiir Ödülü'ne layık görülen Ahmet Telli, ilk şiirinin 1961 de yayınlandığını belirterek, ''Ben bu ödülü 50. yıl anlamı olarak kabul ediyorum. Bana değer veren jüri üyelerine teşekkür ediyorum'' dedi. Telli, törende ödüle layık görülen ''Nida'' adlı şiirinden bir bölümünü davetlilere okudu.
15. Altın Portakal Şiir Ödülü Jüri Başkanı Doğan Hızlan, törende yaptığı konuşmada, ''Ben her zaman yeni şiirin, yeni kuşak tarafından okunmasını isterim. Nasıl hayatımız yenileniyorsa tarih, günlük yaşam ve edebiyat tarihi gibi şiirin de yenilenmesi gerçekleşiyor'' dedi.

Genç kuşakların usta şairlerle kendi kuşaklarından şairleri okuması gerektiğini dile getiren Hızlan, ''Her kuşağın şairi o kuşağı en iyi anlatır'' dedi. Konuşmalardan sonra jüri üyeleri 14. Altın Portakal Şiir Ödülüne layık görülen Emirhan Oğuz şiirlerinin konu edildiği sempozyumda dinleyicilere değerlendirme yaptı.


AA  19.03.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.