Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

7 YENİ FİLM GÖSTERİMDE

Sinemaseverler bu hafta beyazperdede 7 yeni yapımla buluşacak. İşte haftanın yenileri...

Çınar Ağacı
Haftanın üç yerli yapımından biri olan ve Handan İpekçi’nin yönettiği, Nurgül Yeşilçay, Nejat İşler, Celile Toyon ile Meral Okay’ın oynadığı “Çınar Ağacı” filmi, toplumun farklı kesimlerinden insanların hayatlarına ayna tutarak, aile kavramını ve ailevi değerleri ön plana çıkaracak sahneleriyle sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Dört çocuk, torunlar, iki ayda bir evden eve taşınan çiçekler, plâklar, bir sandık ve gramofon ve iki ayda bir buluşulan “Çınar Ağacı”! Emekli öğretmen Adviye Hanım’ın biraz huysuz kişiliği çocuklarına hayatı zorlaştırıyor görünse de torunu Barış’ın hayatındaki en anlamlı şey anneannesidir. Bir tek Barış, buluşmaları iple çekmektedir.

Yürügari İbram
Oyuncu kadrosunda Osman Azman, Serhat Saylan, Yelda Günay Akbulut, Esin Helvacı, Ethem Dural, Özün Usta, Okan Bayülgen’in yer aldığı YürüGari İbram filminin yönetmeni Harun Özakıncı.

Mobilet tamircisi İbram’a kayınbiraderleri bir oyun oynar ve onu istemediği bir kadınla evlendirirler...

İbram ya bu evliliğe razı gelecek ya da kayınbiraderleri üç gün içinde gelip İbram’ı öldürüp, kız kardeşlerini geri alacaklardır. İbram tehditlere ve çekilen reste kulak asmaz ve son üç gününü Bodrum’da yapmadığı her şeyi yaparak geçirmek için yola koyulur...

Benim Hikayem
Richard Lewis’in yönettiği ve Paul Giamatti, Dustin Hoffman, Rosamund Pike ile Minnie Driver’ın oynadığı “Benim Hikayem (Barney’s Version)” filminde, Clara, Barney’nin Roma’daki kısa süreli bohem hayatı sırasında karşılaştığı kızıl saçlı, özgür ruhlu, sadakatsiz ilk eştir. İkinci eşi “Bayan P” ise devamlı olarak alışveriş yapan ve konuşan, zengin bir Yahudi prensesidir. Barney, iki evliliğin ardından, üçüncü eşi Miriam ile karşılaşır. Gerçek bir romantik, iyiliksever ve centilmen olur.

Bağlanmak Yok
Ivan Reitman’ın yönettiği ve Natalie Portman, Ashton Kutcher, Kevin Kline ile Cary Elwes’in oynadığı “Bağlanmak Yok (No Strings Attached)” filminin konusu şöyle:

“14 yaşındaki Emma ve Adam’ın cinsellikle ilgili hiçbir bilgileri yoktur. Yıllar sonra, yolları tekrar kesişen Emma ve Adam kendilerini yatakta bulurlar. Emma’nın ilişkilere karşı alerjisi vardır. Adam ise tüm ilişkilere tövbe etmiştir. Çünkü babası, Adam’ın eski kız arkadaşıyla çıkmaktadır. Emma ve Adam duygusal ilişkileri bırakıp, çıkar arkadaşlığı kurmaya karar verir.”

Limit Yok
Neil Burger’in yönettiği ve Bradley Cooper, Abbie Cornish, Robert De Niro ile Anna Friel’in oynadığı “Limit Yok (Limitless)” filmi, macera ve gerilim sahneleriyle izleyicilerin dikkatini çekecek.

Filmde, Eddie, başarısız New Yorklu bir yazardır, ancak günün birinde eski bir arkadaşıyla karşılaşması tüm hayatını değiştirir. Arkadaşı, onu, beynin tüm kapasitesini kullanmasını sağlayacak bir ilaçla tanıştırır. Böylece Eddie, kendisinin kusursuz bir versiyonuna dönüşür. İlaç sayesinde, paraya, akla, çekiciliğe sahip olur. Fakat Eddie, kısa bir süre sonra sonsuz güce bedelsiz sahip olunamayacağını anlar.

Dünya İstilası: Los Angeles Savaşı
Jonathan Liebesman’ın yönettiği ve Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez, Ramon Rodriguez ile Bridget Moynahan’ın oynadığı “Dünya İstilası: Los Angeles Savaşı (World Invasion: Battle Los Angeles)” filminde, yıllar boyunca UFO görülmesi vakaları, 2011’de dünyanın bilinmeyen güçlerinin istilasına uğramasıyla korkunç bir gerçek haline dönüşür.

Büyük şehirler bir bir düşerken, Los Angeles, insanlığın son cephesi haline gelir.

Press
Sedat Yılmaz’ın yönettiği ve Aram Dildar, Engin Emre Değer, Kadim Yaşar ile Sezgin Cengiz’in oynadığı “Press” filminin konusu şöyle:

“Bir avuç gazeteci, Diyarbakır’da yaşanan insan hakkı ihlallerini dünyaya duyurmaya çalışmaktadır. Gazetenin, Diyarbakır bürosunda 7 kişi çalışmaktadır. Faysal, yaptığı bir haberde orduyla ilişkisi olan bir çetenin izine rastlar. Çete, bölgedeki birçok cinayetin zanlısıdır.”


Sanatsal Haber  20.03.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.