Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

JÜRİ BELGESEL ÖDÜLÜ PAYLAŞTIRDI

Akbank 7. Kısa Film Festivali’nin sonuçları belli oldu. Festivalin yarışmalı bölümüne başvuran 286 film arasından En İyi Kurmaca Film Ödülü’nü Güçlü Yaman’ın “Dönüşü Olmayan Yolculuk” adlı filmi aldı.

En İyi Belgesel Ödülü’nü ise Aykut Alp Ersoy’un “Urbanbugs” ve Aysim Türkmen’in “Selahattin’in İstanbul’u” belgeselleri paylaştı. Aynı zamanda kurmaca dalında, İlker Çatak ve Johannes Duncker’in “Namibya Şehir İken” filmi mansiyona layık görüldü. “Urbanbugs” ile En İyi Belgesel Ödülü’nü kazanan Aykut Alp Ersoy, ayrıca bu yıl ilk kez verilen Seyirci Özel Ödülü'nün de sahibi oldu. 07-17 Mart tarihleri arasında düzenlenen Akbank 7. Kısa Film Festivali, yurt içi ve yurt dışından gelen geniş katılımı, farklı bölümleri, atölye çalışmaları ve söyleşileriyle sona erdi.

Festivalin yarışmalı bölümüne toplam 286 film başvurdu. Ayrıca festivalin Yarışma Dışı, Uluslararası, Animasyon, Kısadan Uzuna, Özel Gösterim ve Deneyimler bölümlerinde 21 ülkeden 92 film yerli ve yabancı kısa film festivalde izleyici karşısına çıktı.

Üç farklı kategoride 286 film başvurdu

Akbank 7. Kısa Film Festivali jürisi, her yıl olduğu gibi bu yıl da üç farklı kategoriden oluştu. Festivalin, 286 filmin başvurduğu “Festival Kısaları” bölümüne katılan eserler; Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi Melis Behlil, yönetmen Murat Şeker, yönetmen Melisa Önel’den oluşan ön eleme jüri kurulu tarafından değerlendirildi.

Yönetmen Pelin Esmer, yönetmen Selim Evci, yönetmen Mehmet Eryılmaz, İz Tv kurucularından yapımcı ve yönetmen Vedat Atasoy ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşan Belgesel Kategorisi jürisi “En İyi Belgesel” ödülünü Aykut Alp Ersoy’un “Urbanbugs” ve Aysim Türkmen’in “Selahattin’in İstanbul’u” belgeselleri arasında paylaştırdı. “En iyi Kurmaca Film” ödülünü kazanan Güçlü Yaman, “En İyi Belgesel Film” ödülünü alan Aykut Alp Ersoy ve Aysim Türkmen 8.000 TL ile ödüllendirildi.

Festivalin ödülleri 17 Mart'taki kapanış partisinde verildi. Ödül töreni gecesinde “En İyi Kurmaca” ve “En İyi Belgesel” filmlerinin özel gösterimi yapıldı.


Cumhuriyet  20.03.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.