Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘RUHUN DÖRT RENGİ’ NOTALARDA…

Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü Klasik Korosu, İstanbul Teknik Üniversitesi, Maçka Kampüsü'ndeki Mustafa Kemal Amfisi'nde ücretsiz dinleti düzenliyor. 25 Mart günü saat 20.00'de gerçekleştirilecek dinletinin teması, 'Ruhun Dört Rengi' üzerine.

Yurtiçi ve yurtdışında sergilediği performanslar, katıldığı festivaller ve Aya İrini Kilisesi'ndeki unutulmaz konserleriyle büyük bir izleyici kitlesine ulaşan Boğaziçi Üniversitesi Klasik Müzik Korusu’nun şefliğini Kaan Bayır yapıyor.
‘Ruhun Dört Rengi’ temalı repertuar, insanın yaşam sürecinde doğal olarak oluşan ve gelişen, huzur, dua, aşk, sevinç, özlem, ölüm gibi konular üzerine yoğunlaşıyor. Koro, dinleti boyunca bir yandan izleyenlerin iç dünyalarındaki seslerin karmaşasına ışık tutarken, bir yandan da zihnin berraklığına davet ediyor.

Yurtdışında da tanınıyor
Müzik yolculuğuna 1994'te başlayan Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü Klasik Müzik Korosu, o tarihten beri vokal müzikle ilgilenen üniversite öğrencilerini ortak bir müzik macerasına katmaya devam ediyor. Koro, kurulduğundan bu yana, sadece Boğaziçi Üniversitesi’nde değil, Ankara, Çanakkale, Afyon, Denizli, İzmir, Antalya, Muğla, Sakarya gibi şehirlerde de sesini duyurdu. Koronun katıldığı önemli etkinlikler arasında Ankara Polifonik Korolar Şenlikleri, Afyon Klasik Müzik Festivali, Jugend Musiziert yarışması töreni, Avusturya Kültür Ofisi yeni yıl konseri, İstanbul Koro Günleri (2008, 2009, 2010) de var. 2007 yılında İtalya’da Bologna Üniversitesi'nin düzenlediği Musicateneo festivaline katılan koro, yokluğa yolculuk isimli temasıyla takdir gören bir performans sergiledi. 2009 yazında, Almanya turnesinde ‘’Unser Lieben Frauen’’ teması ile Bremen ve Hannover kentlerinde toplam 6 konser veren koro, 2010 yazında ise İtalya’nın Floransa kentinde 3 performansa imza attı. 2008, 2009 ve 2010 yıllarında klasik müzik alanında İstanbul’un en prestijli sahnelerinden biri olan Aya İrini'de binlerce izleyiciye konserler veren BÜMK Klasik Müzik Korosu, 2011 Mayıs ayında da Aya İrini seyircisiyle yeniden buluşacak.


Radikal  24.03.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.