Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

8 YENİ FİLM VİZYONDA

Bu hafta, 2’si yerli 8 yeni film vizyona giriyor. Vizyona girecek yapımlar şunlar; "Kaybedenler Kulübü", "Press", "Hayatım Yalan", ’’Dört Aslan", "Kan Kokusu", "İntikam Yolu", "Ben Dört Numara" ve "Vay Anam Vay"...

"Kaybedenler Kulübü"
Tolga Örnek’in yönettiği "Kaybedenler Kulübü"nün Nejat İşler, Yiğit Özşener, Ahu Türkpençe, İdil Fırat, Serra Yılmaz, Erdal Küçükkömürcü gibi güçlü bir oyuncu kadrosu var.

Komedi ve dram sahneleriyle sinemaseverlerin ilgisini çekecek olan "Kaybedenler Kulübü"nün konusu 90’ların İstanbullu radyo dinleyicilerine hiç yabancı gelmeyecektir. Kaybedenler Kulübü, yıllarda birbirini tanımayan binlerce dinleyiciyi bir kulübün sadık üyelerine dönüştürmeyi başarmış kült bir radyo programıdır.

Alternatif kitaplar basan bir yayınevinin sahibi olan Kaan ile Kadıköy’de bar işleten, çok sıkı bir plak ve efemera koleksiyoneri olan Mete, serbest vezin karşılıklı sayıklamalardan bir radyo programı yaratmıştır. Hayatın yazılı ve yazısız kurallarını yerle bir ettikleri radyo programı, kendi hayatlarının duvarları arasında sıkışan dinleyicilere pencere olur. Bir süre sonra o pencereler birbirine bakmaktadır artık...

"Press"
"Press" haftanın en çok tartışılan filmlerinden biri olmaya aday... Basın özgürlüğünün tartışıldığı bir dönemde vizyona giren bu film, aynı zamanda yakın tarihle yüzleşmek için olağanüstü bir fırsat sunuyor.

Sedat Yılmaz’ın senaryosunu yazıp ve yönettiği filmin konusu şöyle:
90’lı yılların ilk yarısında çatışmaların yoğun yaşandığı günlerde, bir avuç gazeteci Diyarbakır’da yaşanan insan hakkı ihlallerini dünyaya duyurmaya çalışmaktadır. Faysal, yaptığı bir çete haberinden sonra tehdit telefonları almaya başlar. Ancak ne kendisi geri adım atar, ne gazetesi. Tabii çetenin üzerine gitmeye devam ettikçe, baskılar katlanılmaz boyutlara ulaşır. Büroları polis tarafından basılıp dağıtılır. Kimi kaçırılıp tehdit edilir, kimi sokak ortasında öldürülür, Kimi baskılara daha fazla dayanamaz, gazeteyi ve şehri terk eder.

"Hayatım Yalan"
Hollywood yapımı "Hayatım Yalan" da bu hafta sinemaseverlerle buluşan filmler arasında bulunuyor. Film sinemada zevkli vakit geçirip, hafifleyerek çıkmak isteyenlere hitap ediyor.

Dennis Dugan’in yönettiği, Adam Sandler, Jennifer Aniston ve Nicole Kidman gibi üç büyük ismi bir araya getiren film, 1969 yapımı Cactus Flower’in 2011 versiyonu.

Filmin konusu şöyle:
Çapkınlığıyla ünlü plastik cerrah, ummadığı bir anda âşık olur. Ancak eski alışkanlıklarıyla söylediği bir yalan yüzünden başını derde sokar. Ve o yalanı örtbas etmek için söylenen yeni yalanlarla işler sarpa sarar. Çevresindeki herkesi yalanlarına ortak edince eğlenceli bir macera başlar...

"Dört Aslan"
Christopher Morris’in yönettiği "Dört Aslan" adlı filmin baş rollerini Peter Carlton, Angus Aynsley, Alex Marshall ile Mark Herbert paylaşıyor.

Filmde, terör üzerine hicivli bir inceleme yapılarak, insan davranışlarının temellerini araştıran güçlü bir dram ortaya konuyor.

Filmde, dört adamın, farklı yabancılar olarak görülmesine izin verilmiyor. Onları görmemezlikten gelmenin veya içinden geldikleri kültürü toptan yabancılaştırma eğiliminin ardındakileri açık ediyor. Gerilimle espri arasında ince bir dengede duran film, bugünün gerçekliğine cesur ve yepyeni bir bakış açısı getiriyor.

"İntikam Yolu"
Haftanın diğer bir yapımı ise gerilim ve aksiyon sahneleriyle dikkat çeken "İntikam Yolu"... Patrick Lussier’in yönettiği ve Nicolas Cage, Amber Heard, William Fichtner ile Billy Burke’un oynadığı Filmin konusu ise şöyle:
Firari bir suçlu olan Milton, tek kızını küçükken terk etmiştir. Şimdi bebek yaştaki torununu, kana susamış tarikattan kurtarmak için ortalığı birbirine katacaktır. Onları bulmak için sadece üç günü kalmışken, sahte mesih King ve şeytana tapan müritlerinin izini bulmak için arabası ve amansız bir sağ kroşesi olan güzel garson Piper’dan yardım ister. King ve havari ordusuyla mücadeleye girer.

"Kan Kokusu"
Jorge Michel Grau’nun yönettiği ve Francisco Barreiro, Alan Chávez, Paulina Gaitán ile Carmen Beato’nun oynadığı "Kan Kokusu" adlı film, insan eti yiyerek yaşayan bir ailenin hikayesini anlatıyor. Babanın ölmesi ile eve yemek getirmek görevi büyük oğula kalır. Diğer taraftan polis babanın cesedinden çıkan insan parmağının izini sürer.

"Ben Dört Numara"
D.J. Caruso’nun yönettiği ve Alex Pettyfer, Timothy Olyphant, Teresa Palmer ile Dianna Agron’un oynadığı "Ben Dört Numara" filmi, aksiyon ve bilim kurgu sahneleriyle izleyicilerin karşısına çıkacak.

Öldürülmek için peşine düşülen John Smith’in hikayesinin anlatıldığı filmde, kimliğini değiştirerek, koruyucusuyla şehir şehir dolaşan John, her seferinde, geçmişiyle bağı olmayan yeni biri oluyor. Artık evi olarak nitelendirdiği küçük Ohio şehrinde, John’un karşısına, hayatını değiştirecek beklenmedik olaylar, ilk aşkı, yeni ve güçlü yetenekler çıkıyor.

"Vay Anam Vay"
John Whitesellin yönettiği "Vay Anam Vay"da Martin Lawrence, Brandon Jackson, Jessica Lucas ile Michelle Ang rol alıyor.

Filminin konusu şöyle:
FBI ajanı Malcom Turner ve 17 yaşındaki oğlu Trent, bir cinayete şahitlik ettikten sonra kılık değiştirerek, kızların performans gösterdiği bir sanat okuluna giderler. Katil onları bulmadan önce, onlar katili bulmak zorundadır.


Sanatsal Haber  25.03.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.