Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

HONG KONG SEYİRCİSİ TÜRK SİNEMASIYLA BULUŞACAK

İzmir Sinema Derneğince, 13-17 Nisan tarihleri arasında Hong Kong'ta ''2. Türk Filmleri Festivali'' düzenlenecek.

İzmir Sinema Derneği Başkanı Kayhan Kırmızıgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hong Kong seyircisini ikinci kez Türk sinemasıyla buluşturacaklarını söyledi.

Festivale Pekin Büyükelçiliği ve Hong Kong Başkonsolosluğunun da destek verdiğini belirten Kırmızıgül, şöyle dedi:
''Festivale Başbakanlık Tanıtma Fonunun önemli maddi katkısı oldu. Hong Kong Türk Film Festivali, sinemamıza tanıtım yoluyla destek olmak, üretilen filmlerin dünya seyircisiyle buluşmasını sağlamak, Türk sinemasının uluslararası platformlarda daha çok ve daha etkin şekilde temsil edilmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenmiştir. Sinemamızı dünyaya tanıtmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.''

Kırmızıgül, ayrıca ''Hong Kong Film Festivali'' için 200 bin basılan ve ücretsiz dağıtılan dergide, Türk Filmleri Festivali'nin tam sayfa renkli ilanının yer almasını sağladıklarını bildirdi.

Hong Kong'un en büyük alışveriş merkezi Elements'teki The Grand Cinemas Salonları'nda gerçekleştirilecek ''Hong Kong Türk Filmleri Festivali''ne yönetmenler Ümit Ünal, Mustafa Altıoklar, Emre Şahin ve Murat Şeker'in yanı sıra oyuncular Deniz Çakır, Güven Kıraç, Selda Alkor, Gökhan Mumcu, Ayten Soykök, Suzan Genç, Serdal Genç katılacağını kaydetti.

Festivalde ''Mahpeyker'', ''Mustafa'', ''Bal'', ''40'', ''Cosmos'', ''Hayat Var'', ''Beş Vakit'', ''Kaç Para Kaç'', ''Aşk Geliyorum Demez'', ''Kavşak'', ''İstanbul Hatırası'', ''Beyza'nın Kadınları'', ''Büyük Buluşma'', ''Hokkabaz'' ve ''Ses'' ile 5 kısa film gösterilecek.

Kösem Sultan'ın hayatını konu alan ve İstanbul 2010-Avrupa Kültür Başkenti kapsamında çekilen ''Mahpeyher: Kösem Sultan'' filminin kostümleri de Hong Kong'da sergilenecek. Festivalin gerçekleşeceği The Grand Sinema Salonu fuayesinde açılacak 14 parçalık sergi, 6-17 Nisan tarihleri arasında Hong Kongluların beğenisine sunulacak.


AA  4.04.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.