Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BM’YE TEK BAŞINA KAFA TUTAN KADIN

Festivalde bugün galası yapılacak 'Muhbir'de Rachel Weisz ve Monica Bellucci rol alıyor. Film, BM'nin bulaştığı bir seks ticareti skandalını ortaya çıkaran bir kadının hikayesi.

Rachel Weisz, Monica Bellucci, Vanessa Redgrave gibi yıldız oyuncularıyla dikkat çeken ‘Muhbir’, festivalde günün öne çıkan yapımı. Larysa Kondracki’nin gerçek bir olaydan yola çıkarak çektiği film, Birleşmiş Milletler’e ve onun komplocu ortaklarına tek başına kafa tutan bir kadının hikayesini anlatıyor. Nebraska’lı bir polis olan Kathryn, barış gönüllüsü olarak gittiği Saraybosna’da BM’nin Toplumsal Cinsiyet Bürosu’nun başına geçer. Ama karşısına BM memurlarından yerel polis ve barış gönüllülerine kadar her makamın bulaştığı korkunç bir sanayi olan seks ticaretinin yarattığı skandallar çıkar.

‘Üç Arkadaş’ temiz pak oldu
İstanbul Film Festivali’nin dört yıl önce Groupama’nın desteğiyle başlatılan ‘Türk Klasikleri Yeniden’ projesi kapsamında kopyası yenilenen ‘Üç Arkadaş’ın galası bu akşam Atlas Sineması’nda, filmin başrol oyuncularından Muhterem Nur ve Fikret Hakan’ın da katılımıyla yapılacak. Memduh Ün’ün 1958 tarihli başyapıtı, eleştirmenlerce ‘o güne kadar yapılmış en iyi Türk filmi’ kabul ediliyor. Memduh Ün tarafından daha sonra yeniden çekilen ‘Üç Arkadaş’ta fakir ve kör bir kız ile ona en kötü günlerinde yardımcı olan temiz yürekli üç arkadaşın öyküsünü izliyoruz. Sinema tarihçisi Agâh Özgüç’ün “Sıradan, küçük insan dünyalarını şiirsel bir atmosfer içinde anlatma başarısıyla bir dönem açan bir efsane film” dediği ‘Üç Arkadaş’ın kopyası Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema-TV Merkezi tarafından restore edildi.

Uzun yürüyüş
‘Ölü Ozanlar Derneği’, ‘The Truman Show’ gibi filmlerle tanınan usta yönetmen Peter Weir, yedi yıl aradan sonra çektiği ‘Özgürlük Yolu’yla festivalde. Colin Farrell, Ed Harris, Jim Sturgess gibi sıkı oyuncu kadrosuyla dikkat çeken film, İkinci Dünya Savaşı sırasında Sovyet esir kampından kaçarak kışın ortasında Sibirya’dan Hindistan’a 6 bin kilometre yürüyen bir grup esiri izliyor. Başlarına ödül konmuş olan ekip önce ıssız Sibirya’yı, ardından Gobi Çölü’nün uçsuz bucaksız düzlüklerini ve son olarak Himalayalar’ı aşmak zorunda kalacaktır.
Cannes’ın Belirli Bir Bakış bölümünde en iyi film seçilen ve bir yaz gecesi seks komedisi olarak nitelendirilen Güney Kore yapımı ‘Ha Ha Ha’ ve yine Güney Kore’den bir erotik gerilim ‘Hiçmetçi’yi de ihmal etmeyin deriz.


Sanatsal Haber  5.04.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.