Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

MURATHAN MUNGAN’DAN BİR FANTEZİ ROMAN

Şiire saygı duruşu niteliğindeki 'Şairin Romanı', yarın kitapçılarda. Mungan 'Roman 592 sayfa ama bunu okumanızı 30 yılın hatırına talep ediyorum' diyor.

Murathan Mungan’ın 15 yıldır üzerinde çalıştığı kitabı ‘Şairin Romanı’ yarın çıkıyor. Şiirin neredeyse bir din gibi insanları etkilediği kadim bir zamanda, surlarına şiirler asılan kentlerin bulunduğu hayali bir dünyada geçen romanın polisiye bir kurgusu da var. Mungan’ın günümüz edebiyatının gözde fantezi romanlarıyla, Binbir Gece Masalları’nı birleştirdiği, roman sanatının tüm evrelerine göndermeler yaptığı kitabı, 592 sayfa. Her sayfası ince ince yazılmış kitap, farklı karakterlerin Anakara adlı coğrafyada çıktıkları yolculukları anlatıyor. Paralel bir kurguyla anlatılan bu yolculuklar bir dizi cinayetin gizeminde buluşuyor. Mungan bir yanıyla şiir sanatına, bir yanıyla doğaya saygı duruşunda bulunan bu romanında kentleri, binaları, ağaçları, çiçekleri, hayvanları ve hatta gelenekleriyle tamamen kendine özgü bir dünya kurmuş.

Mungan kitabını “Şiirin, romanın, edebiyatın öldüğü, giderek yazılı kültürün bile tükenmekte olduğu her şeyin görselliğe indirdendiği bir çağda, dilin kadim sanatı şiire, roman aracılığıyla bir saygı duruşu” diye tanımlıyor. Kitabın arkasında ‘yeni okumalar’ ve ‘dünyalarla zenginleşen birikiminin’ yer aldığını söyleyen Mungan, “Şaman yanımla teknisyen yanımın iyi birleştiği bir kitap oldu” diyor. Kitabın kalınlığından çekinen okurlara, “İlk 100 sayfayı okusunlar, hâlâ devam etmiyorlarsa yapacak bir şeyim yok” diyen yazar, kendi sadık okuruna ise şöyle çağrıda bulunuyor: “592 sayfalık bir roman yazdım ama bunu okumanızı bir 30 yılın hatırına talep ediyorum. Boş şeyler okumayacaksınız, her sayfası size dolu dolu bir şey yaşatacak.” Kitap Metis’ten çıkıyor.


Radikal  7.04.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.