Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘MİMAR SİNAN FOTOĞRAFLARI’

Mimar Sinan'ın ölümünün 423'üncü yılı dolayısıyla Marmara Üniversitesi'nde eserlerinden oluşan bir fotoğraf sergisi açıldı.

Üniversitenin Sultanahmet'teki rektörlük binasında düzenlenen açılış töreninde konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül, Türkiye ve dünyanın birçok yerinde çeşitli eserlere imza atmış bu büyük mimarın, 16. yüzyılda yaptığı, okul türbe ve caminin yanı sıra, inşa ettiği köprülerle de uygarlıkları birbirine bağladığını söyledi.

Mimar Sinan'ın, tarihin en büyük dehalarından biri olduğunu dile getiren Gül, bu büyük ustanın eserlerinin sadece İstanbul'da değil, Ortadoğudan Balkanlara uzanan bir coğrafyada, hala dimdik ayakta durduğunu anlattı.

Gül, Osmanlı devletinin şanlı ve büyük bir üne kavuşmasında, devlet adamlarının yanı sıra, Mimar Sinan'ın yarattığı eserlerin çok önemli bir rolünün olduğunu ifade etti.

Mimar Sinan'ın eserlerindeki mühendislik teknolojilerinin, çağının çok ilerisinde olduğunu anlatan Gül, eserlerinin Osmanlı İmparatorluğunun her döneminde ve her bölgesinde yol gösterici özellik taşıdığını, kılavuzluğunun sadece kendi döneminde değil, günümüze kadar ulaşmış bir rehber olduğunu dile getirdi.

Gül, üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesinin katkılarıyla düzenlenen ve fotoğraf sanatçısı Mustafa Aksay'ın çektiği karelerden oluşan ''Mimar Sinan Fotoğrafları'' sergisinin ülkede ve dünyada çok ses getiren bir sergi olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Gül, konuşmasının ardından fotoğraf sanatçısı Mustafa Aksay'a bir plaket sundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Ankara'daki programı nedeniyle katılamadığı etkinlikte, daha sonra serginin açılışı gerçekleştirildi.

Sergi 13 Mayıs 2011 tarihine kadar gezilebilecek.


AA  11.04.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.