Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İSTANBUL FİLM FESTİVALİ 30. YIL ÖZEL GECESİ

İstanbul Kültür Sanat Vakfınca (İKSV) düzenlenen İstanbul Film Festivalinin 30. yılı, özel etkinlikle kutlandı.

Esma Sultan Yalısı'nda, sunuculuğunu Meltem Cumbul'un yaptığı gecede konuşan İKSV Başkanı Bülent Eczacıbaşı, bu yıl festival meraklılarını ''Film gibi 30 yıl'' diyerek çağırdıklarını, festivalin ilk kez gerçekleştirildiği 1982'den bu yana İKSV'nin de ''Film gibi 30 yıl'' yaşadığını söyledi. Eczacıbaşı, ''Açılışları, kapanışları, yarışmaları, renkli konukları, tartışmaları ve 16 gün boyunca sunduğu heyecan verici film maratonuyla hem kaliteli yapımların gösterimini sağlayan hem de Türkiye sinemasının yeni yapımlarını destekleyici olanaklar yaratan bu festivali 30 yaşına getirdiğimiz için gurur duyuyoruz'' dedi. İzleyicilerin, 30. yılda özel bölümler, yepyeni filmler ve retrospektifler içeren programlarla zevkli ve doyurucu bir festival geçirdiklerini ümit ettiğini kaydeden Eczacıbaşı, 30. İstanbul Film Festivalinin gerçekleştirilmesine büyük katkıda bulunan kişi, kurum ve sponsorlara teşekkür etti.

Festivalin ana sponsoru Akbank'ın Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer de kendisine teşekkür plaketi sunulmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, Türkiye'de evrensel anlamda sinema kültürünün yaygınlaşmasının İstanbul Film Festivali ile mümkün olduğunu söyledi. Dinçer, yıllar önce ''Film Haftası'' olarak başlayan mütevazı bir etkinliğin zamanla uluslararası bir organizasyona dönüşmesine tanıklık etmenin heyecan verici olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: ''30. yılını kutlayan İstanbul Film Festivaline Akbank olarak destek vermekten büyük onur duyuyoruz. Akbank, kuruluşundan bu yana sanatla iç içe olmuş bir kurum. Bu alanda bir yandan geçmişten günümüze aktarılan evrensel değerleri, diğer yandan yenilikçiliği destekliyoruz. 40 yıldır tiyatroya, 20 yıldır caza destek veriyoruz. 7 yıldır da İstanbul Film Festivaline destek vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.''

Plaket ve ödüller

Gecede, festivalin gerçekleşmesine destek sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesinin yanı sıra festival sponsorluğunu üstlenen Akbank ile The Marmara Hotels and Residences, Groupama, Colin's, NTV, CNN Türk, Sabah Gazetesi, Efes, Moviemax temsilcilerine teşekkür plaketlerini Bülent Eczacıbaşı verdi.

Festivale 1989'dan bu yana ev sahipliği yapan Beyoğlu Sineması, 25 yıldır ev sahibi olan festivalin bu yılki ana salonu Atlas Sineması ve festivale 27 yıl boyunca ev sahipliği yapan ancak şu an kapalı olan Emek Sineması temsilcilerine de teşekkür plaketi verildi.
Gecede, 1982'de 6 filmle başlayan festivalin tüm açılış ve kapanış törenlerinin mimarlığını Ali Taygun ile birlikte yapan ve bu yılki açılış törenini hazırlayan Yekta Kara ile festivalin kurucuları arasında yer alan Danışma Kurulu üyesi Atilla Dorsay'a, ''Emek Ödülü'' takdim edildi.

Diğer ''Emek Ödülleri'' ise festivalin kültür-sanat gönüllülüğüne uzun yıllardır devam eden Nilgün Mirze'ye, başlangıcından itibaren festivalinin her yaşında emeği olan Zeliha Kaya'ya, sinema emekçisi Gökhan Pamukçu'ya, 10 yıl boyunca dünya sinemasının önemli simalarını ağırlayan Sara Berker'e, 16 yıldır festivalin yönetmen yardımcılığını üstlenen Ali Sönmez'e, 13 yıl boyunca festivalin artistik direktörlüğünü yapan Vecdi Sayar'a ve 24 yıl boyunca festivale büyük emek veren Hülya Uçansu'ya verildi. ''Model'' grubunun konseriyle sona eren geceye, sanat camiasından çok sayıda davetli katıldı.


AA  14.04.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.