Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

RESSAMLAR KONYA’DA BULUŞACAK

''1. Uluslararası Bilim, Kültür ve Sanat Günleri Workshop ve Karma Sergisi'' etkinliği kapsamında 21 ülkeden Konya'ya gelecek 32 ressam, 15 gün boyunca kentin tarihi mekanlarını resmedecek.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, yazılı açıklamasında, üniversite ve Akkanat Holdingin katkılarıyla 13-28 Mayıs 2011'de Konya'da düzenlenen etkinliğin küratörlüğünü ressam Orhan Cebrailoğlu, Genel Koordinatörlüğü KTO Karatay Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Hasan Fehmi Atasagun ve Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Belgin Akın'ın üstlendiğini bildirdi.

Babaoğlu, etkinliğe, ABD, Almanya, Avusturya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Danimarka, Hollanda, Kanada, Karadağ, Kazakistan, KKTC, Kosova, Litvanya, Mısır, Özbekistan, Polonya, Rusya, Slovakya, Tacikistan, Yunanistan ve Türkiye'den 20'si yabancı, 12'si Türk, dünyaca ünlü 32 ressamın katılacağını bildirdi.

13 Mayıs 2011 Cuma günü basın toplantısı ile başlayacak etkinliğin 15 gün süreceğini ifade eden Babaoğlu, ''Etkinliğimizde, sanatçılar ağırlıklı olarak Konya merkez olmak üzere Çatalhöyük, Sille Yöresi, Karatay Medresesi, İnce Minare, Mevlana, Arkeoloji ve Etnografya müzeleri ile Konya'ya ait değerleri gezerek resmedecek. Ayrıca, Akkanat Holdinge ait işletmelerin bulunduğu Beyşehir ve Antalya Belek'te de kalarak resim çalışması yapacak ve ürettikleri eserleri Konya'da bırakacaklar'' diye konuştu.

Atölye çalışmaları halka açık olacak

Babaoğlu, temel amaçlarının Konya'nın tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtılmasına hizmet etmek olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
''Etkinlik süresince atölye ortamında bir arada çalışacak sanatçılar birbirleriyle etkileşime girebilecek, fikirlerini, yaşam tarzlarını, sanatsal dinamiklerini ve dünya görüşlerini paylaşabilecek. Sanatçıların atölye çalışmaları kapsamında, yaratıcılıklarını sergilerken ortaya koydukları artistik ve düşünsel performans süreci, genel izleyicilere açık olacak. Bu karşılıklı etkileşim sayesinde sanatçı ve izleyicisi arasında gönülden bir birliktelik sağlanmasını amaçlıyoruz. Bu nedenle halka açık olan etkinlik sırasında ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite öğrencileri dahil ilgili tüm halk kesimlerinin etkinliği takip etme ve sanatçılarla görüşme imkanı olacak. Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesine de temel oluşturacak bu etkinliğin Avrupa Kültür Başkenti olmaya layık Konya'nın ulusal ve uluslararası tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Etkinliğimize tüm halkımızı davet ediyoruz.''

Etkinlik çerçevesinde, katılımcı sanatçıların ürettikleri tüm çalışmalar, 27 Mayıs 2011 Cuma günü KTO Karatay Üniversitesinde düzenlenecek sergide sanatseverlerle buluşacak.


AA  19.04.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.