Ünlü..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ÇAĞDAŞ TÜRK SANATI ÖRNEKLERİ LONDRA’DA

İngiltere'nin başkenti Londra'daki modern sanat müzelerinden "Saatchi Gallery"de, çağdaş Türk sanatının önemli örnekleri sergileniyor.

Ünlü reklam ajansı Saatchi&Saatchi'nin sahibi, Irak doğumlu İngiliz Charles Saatchi'ye ait müzenin ikinci katına bugünlerde çıktığınızda tanıdık bir ses kulağa geliyor. Bir yandan, "Üzgünüm Leyla" adlı şarkıyı seslendiren Sertab Erener'i sinevizyonda izleyebiliyor ve dinleyebiliyorsunuz, diğer yandan da çağdaş Türk sanatçılarının eserlerini görebiliyorsunuz.

İngiltere'nin önde gelen moda tasarımcılarından ve çağdaş sanatın önemli temsilcilerinden Kıbrıs doğumlu Hüseyin Çağlayan'ın, Sertab Erener'e yer verdiği "Üzgünüm Leyla" isimli enstalasyon çalışmasının yanı sıra sergide çok sayıda Türk sanatçının eserleri yer alıyor.

"Tehlikeli Akılların İtirafları: Türkiye'den Çağdaş Sanat" isimli sergide Kutluğ Ataman, Ramazan Bayrakoğlu, Taner Ceylan, Hüseyin Çağlayan, Leyla Gediz, Yeşim Akdeniz Graf, Sıtkı Kösemen, Şükran Moral, Ardan Özmenoğlu, Yaşam Şaşmazer, Erinç Seymen, Erkut Terliksiz, Canan Tolon, Nazif Topçuoğlu, Deniz Üster, Ebru Uygun ve Ekrem Yalçındağ gibi sanatçıların resim, fotoğraf, grafik, heykel ve enstalasyon çalışmaları bulunuyor.

16 Nisan'da açılan ve 30 Nisan'a kadar gezilebilecek sergideki eserler aynı zamanda, 3 bin sterlin (yaklaşık 7,5 bin TL) ile 60 bin sterlin (yaklaşık 150 bin TL) arasında değişen fiyatlara satılıyor.

İlginin yoğun olduğu sergide çoğu eserin satıldığı belirtilirken, özellikle Yaşam Şaşmazer'in heykelleri dikkati çekiyor.

İngiliz basını da sergiyle ilgili haberlere geniş yer veriyor.

Daily Telegraph gazetesi "Bugünlerde Türkiye'yi konuşuyoruz" başlıklı haberinde, sergi açılmadan önce eserlerin yarısından fazlasının satıldığını ve sergiye ilginin yoğun olduğunu yazdı.


AA  25.04.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.