Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘EFSANE PAPYON’UN ÖYKÜSÜ

Boğaziçi Üniversitesi’nin en kıdemli hocalarından ve Ermeni cemaatinin önde gelen isimlerinden Arman Manukyan’ın yaşamı “Efsane Papyon” adıyla kitaplaştı.
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın nehir söyleşi dizisinden çıkan kitapta Manukyan şöyle tanıtılıyor: “Bir yandan aralarında Suna Koç, Güler Sabancı, Cem Boyner, Cefi Kamhi, İbrahim Betil, Neşe Erberk gibi birçok ünlünün bulunduğu binlerce öğrenci yetiştirirken bir yandan cemaate bağlı hastane, spor kulübü ve yardım kuruluşlarının yönetiminde görevler aldı.”
HAYAT MUHASEBESİNİN SON SATIRINDA...
Arman Manukyan, kitapta “hayat muhasebesinin son satırında”, hocalığını ve cemaat çalışmalarını sayıyor ve başarısının nedenlerini şöyle sıralıyor:
“Hem Türkiye yapmış olduğum cemaat işlerinden, hem de uzun yıllar Bogaziçi’nin bir hocası olmaktan gurur duyuyorum. Muhasebede “süreklilik” kavramı vardır. Ben de hayatımı ona göre programlamış durumdayım. Bakıyorum, yapmış olduğum bütün işlerim uzun vadeli ve sürekli: Evliliğim, mesleğim, üniversitedeki hayatım, iş hayatım, dışarıda almış olduğum sosyal görevler; hepsi uzun vadeli. Başarının ana nedenlerinden biri bu. Bütün öğrencilerime sabır, iyi niyet ve hoşgörü tavsiye ediyorum. Bu memlekette yapılması gereken pek çok işler var. Muhakkak ki her cemiyette, her ülkede eksik kalmış olaylar vardır, bunları tamamlamak da yine bizim görevimizdir. Bunları elbirliği ile yapmak lâzım. Dostane bir şekilde, kardeşlik havası içinde.

1931 doğumlu Arman Manukyan’ın yaşamından önemli kesitler:
1950- İlk papyonu taktı. Hala Mari Havlucıyan da beğenince, papyon en büyük tutkusu oldu.
1952- Istanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne yazıldı. Melodili ıslık plağı çıkardı.
1968- Merkezi Amerika’da bulunan Cinişyan adlı bir yardım kuruluşunun başkanlığını yapmaya başladı. Halen bu görevi sürdürüyor.
1970- Dışişleri Bakanlığı’nın isteği ile ASALA terör örgütüne karşı oluşturulan Task Force Çalışma Grubu’nda görev aldı. Türkiye’nin nasıl bir politika izlemesi gerektiği konusunda fikir üretilmesine katkıda bulundu ve Türkiye’nin tezini anlatmak için çeşitli ülkelerde temaslarda bulundu.
1972- Şişli Spor Kulübü Başkanlığı yaptı. Kulüp başkanlığını 1997 yılına kadar sürdürdü. 1986- Patrikhane Danışma Kurulu üyeliğine seçildi. 1990’a kadar görevini sürdürdü.

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Efsane Papyon
“Arman Manukyan Kitabı”
Söyleşi: Nuran Çakmakçı
Fiyatı: 18 YTL



Sanatsal Haber  4.12.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.