Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

UÇAN SÜPÜRGE BAŞLIYOR

"14. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali", yarın akşam saat 20.00'de Devlet Tiyatroları Şinasi Sahnesi'nde düzenlenecek açılış töreni ile başlıyor.

12 Mayıs'a kadar sürecek festivalin açılış töreninde, "Onur Ödülü" tiyatro ve sinema oyuncusu Derya Alabora'ya, "Bilge Olgaç Başarı Ödülleri" ise tiyatro ve sinema oyuncusu Deniz Türkali ile Yeşilçam filmlerindeki şarkıları seslendiren sanatçı Handan Kara'ya takdim edilecek. Açılış törenini 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' dizisinin Cemile'si Ayça Bingöl ile Balıkçı'sı Orhan Alkaya birlikte sunacak.

Festival 'ayrılıkla' açılıyor

Festivalin açılış filmi Avusturyalı yönetmen Feo Aladağ'ın 'Ayrılık/When We Leave' adlı filmi olacak. Derya Alabora, Sibel Kekilli ve Settar Tanrıöğen'in başrolleri paylaştığı film, aile bağları ve koşulsuz sevginin yanında kadınlara karşı şiddete ve namus suçlarına da dikkat çekiyor. Derya Alabora filmin üniversitelerdeki gösterimlerine katılarak söyleşi yapacak.

Bu yıl temasını 'iktidar' olarak belirlenen festivalde 30 ülkeden 68 yönetmenin uzun, kısa, belgesel ve canlandırma filmleri gösterilecek. Tema odağında, Murathan Mungan, Sırrı Süreyya Önder ve Ersan Ocak'ın katılacağı "iktidar" söyleşisi 10 Mayıs günü Goethe Institut Ankara'da yapılacak. Ece Temelkuran ise 12 Mayıs saat 16.00'da ODTÜ Çobanoğlu Salonu'nda yine 'iktidar' üzerine söyleşecek.

Festival filmleri hafta boyunca Kızılırmak Sineması ve Goethe Institut Ankara'da gösterilecek. Kızılırmak Sineması'nda bilet fiyatları gündüz seansları için 2 TL olarak belirlendi. Akşam seansları için öğrenciler 7 TL, öğrenci olmayanlar 10 TL ödeyecek.

Goethe Institut'ta gösterilecek belgeseller ve kısa filmler ise ücretsiz olacak. Üç filme birden bilet alanlar ise film başına 5 TL ödeyecek.

Festivale bu yıl Ankara'nın üç büyük üniversitesi de ev sahipliği yapıyor. Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin toplam 5 kampüsünde 9-10-11-12 Mayıs tarihlerinde film gösterimleri, söyleşiler, sergiler ve daha pek çok sürpriz etkinlik düzenlenecek.

Bu yıl Hindistan'dan Latika Padgaonkar, İsveç'ten Alexandra Enberg ve Türkiye'den Gözde Onaran'dan oluşan FIPRESCI Jürisi ise, festival programının 'Her Biri Ayrı Renk' başlıklı bölümünde gösterilecek 13 yeni filmden birine, tüm dünyada çok prestijli kabul edilen FIPRESCI Ödülü verecek. Jüri ödülünü, 12 Mayıs'ta Kızılırmak Sineması'nda yapılacak kapanış töreninde açıklayacak.

Genç cadı kim olacak?

Festivalin bu yıl üçüncü kez vereceği "Genç Cadı Ödülü", Türkiye sinemasında son bir yılda gösterime girmiş filmlerin genç kadın oyuncuları arasında yapılacak değerlendirme sonucunda bir oyuncuya verilecek. Festivalin danışma kurulunun oylarıyla belirlenecek bu yılın 'Genç Cadı'sı ödülünü kapanış töreninde alacak.


ANKA  4.05.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.