Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

5.ULUSLARARASI KUM HEYKEL FESTİVALİ

Antalya'da, 1 Mayısta açılan 5. Uluslararası Kum Heykel Festivali'ni bir haftada 3 bin kişi ziyaret etti.

Festival Direktörü Cem Karaca, bu yıl ''Hollywood'' temasının işlendiği kum heykel festivalinde, aralarında Hollanda, Ukrayna, Rusya ve Brezilya'nın da bulunduğu 11 ülkeden 25 sanatçının yaptığı kumdan heykellerin yer aldığını söyledi. Karaca, 'Batman', 'Er Ryan'ı Kurtarmak', 'Matrix', 'Star Wars', 'Titanic', 'E.T', 'Karayip Korsanları' filmleri dahil, 35 filmin kumdan heykellerinin yer aldığı sergiye Almanlar ve Ruslar başta olmak üzere tatil amacıyla Antalya'ya gelen yabancıların büyük ilgi gösterdiklerini belirtti. Karaca, ''Beyaz perdede izledikleri karakterlerin heykellerini gören insanlar hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta yarışıyorlar. Heykellerin yapılışı ve hikayeleri hakkında bilgiler alıyorlar. İlgi şu anda çok iyi durumda'' diye konuştu.

Kum heykelleri sergisini geçen yıl 160 bin kişinin gezdiğini anımsatan Karaca, bu yıl, serginin açılmasından bu yana geçen bir hafta içinde 3 bin kişinin ziyaret ettiğini, serginin açık kaldığı sürede 200 bininin üzerinde ziyaretçi beklediklerini kaydetti.

Gruplar halinde kum heykel alanına gelen Rus turistler, büyük bir dikkatle heykelleri incelerken, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Rus turistler, sergiyi gezmekten büyük keyif aldıklarını belirtti.

Öte yandan, turistlerin yanı sıra, minikler de sergiyi büyük bir keyifle geziyor. Örümcek adam karakteri,küçük ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken kum heykeller arasında yer alıyor.

Sergi Kasım ayına kadar açık kalacak.


SH  9.05.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.