Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

AB KENTLERİ ŞİŞLİ’DE

Şişli Belediyesi, ''AB Kentleri Şişli'de'' projesini, 9 Mayıs Avrupa Günü'nde ''Şişli'de Münih'' fotoğraf sergisini açarak başlattı.

Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi'nde yapılan açılışta konuşan Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Brita Wagener, burada sergilenen fotoğrafların Münih'in tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini yansıttığını söyledi.

Türkiye'den Almanya'ya gerçekleşen işçi göçünün üzerinden 50 yıl geçtiğini belirten Wagener, ''Türk Alman ilişkileri 1900'lü yılların ortasından itibaren başlamış derin ilişkilerdir. Özellikle çalışan insanların Almanya'ya gelmesi ilişkileri bambaşka bir boyuta taşımıştır'' dedi.

Wagener, Almanya'da Türk kökenli 3 milyon insanın yaşadığını ifade ederek, ''Bu Almanya ve Türkiye olarak bizim ilişkilerimizi çok farklı bir hale getirmiş durumda. Bugün yaşamakta olduğumuz bu güzel sergi açılışı da bununla ilgili. Eğer vakti zamanında İstanbul'daki insanlar Münih'e gitmemiş, oraya yerleşmemiş olsaydı bugün bu etkinlik gündeme gelmeyecekti. Türk işçi göçünün 50. yılı nedeniyle bu yıl, benzer etkinlikleri Türkiye'de ve Almanya'da sürekli yaşayacağız'' diye konuştu.

Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Andras Gyenge de ülkesinin AB Dönem Başkanı olduğunu, kendilerinden sonra Polonya'nın dönem başkanlığı yapacağını belirterek, bu sürecin Orta Avrupa ülkelerinin AB'de görev almaya başladığı önemli bir süreç olduğunu söyledi.

Gyenge, Avrupa'yı etkileyen ekonomik krizi ortadan kaldırmak ve Avrupa ülkeleri arasındaki sosyal ilişkileri güçlendirmek için çalıştıklarını belirterek, ''Amacımız ülkeler ve insanlar arasında köprüler kurmak. Türkiye'de, özellikle de Şişli'de kendimizi evimizde hissediyoruz. Kısa bir süre sonra Türkiye de AB'de bizimle birlikte olacaktır. Bu sergiden sonra Budapeşte'yi de Şişli'de sergileyerek İstanbullularla buluşturacağız'' diye konuştu.

''Ulusların birbiriyle dost olması önemli''
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de ''Şişli'de Münih'' fotoğraf sergisini 9 Mayıs Avrupa Günü'nde açmaktan ve AB Kentleri Şişli'de projesini bu etkinlikle başlatmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Sarıgül, amaçlarının öncelikle Münih'in tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini Şişlililerle buluşturmak olduğunu belirterek, ''Daha sonra da Şişli, önce Münih'te, ardından Berlin ve Düsseldorf'ta ve diğer ülkelerde olacak'' dedi.

Münih Belediye Başkanı Christian Ude ile yakın dost olduklarını anlatan Sarıgül, ''Ancak yöneticilerin, devlet adamlarının dost olması yetmez. Önemli olan ulusların birbiriyle dost olmasıdır. İşte bu nedenle değerli dostum Ude ile dostluk köprüsü kuralım, Şişlili yurttaşlarımla Münihli dostlarım arasında dostluklar kurulsun istedik'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Abdi İpekçi Caddesi üzerinde yer alan ve 50 fotoğraftan oluşan sergi, Almanya Başkonsolosu Wagener ve Şişli Belediye Başkanı Sarıgül tarafından açıldı.

Münih Belediyesinde çalışan Türk kökenli Alman vatandaşı Yaşar Fincan da Sarıgül'ün her yıl Münih'te düzenlenen ''Oktoberfest''e katılan ilk Türk yetkili olduğunu söyledi.

Açılışa, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Herve Magro, Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers ve Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Katsuyashi Hayashi de katıldı.

Proje kapsamında yıl boyunca farklı kentlerin fotoğrafları aynı panolarda sergilenmeye devam edecek.


AA  9.05.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.