Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ÇAĞDAŞ TÜRK SANAT ESERLERİ ‘VIENNAFAIR 2011’DE

Çağdaş Türk sanat eserleri, ''Diyalog: Art From İstanbul'' başlığı altında, ''Viennafair 2011''de sergilenecek.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Türk sanatçılara ait çağdaş sanat eserlerinin, Avusturya merkezli, Orta ve Doğu Avrupa'nın lider enerji grubu OMV'nin iş birliğiyle, 12-15 Mayıs tarihleri arasında ''Viennafair 2011'' fuarı çerçevesinde, Messe Wien'de sanatseverlerle buluşacağı bildirildi.

Açıklamaya göre, ''Diyalog'' projesi, İstanbul'da bulunan galeri ve sanat merkezleri ile Viyana'da yaşayan Türk kökenli sanatçılar arasında bir platform oluşturuyor. Bu platform, Türkiye'de icra edilen çağdaş sanatı daha fazla tanıtmayı ve kültürel ağları teşvik etmeyi amaçlıyor.

''Diyalog: Art from İstanbul'' sergisinde, İstanbul'da bulunan dört galeriye bağlı, seçkin sanatçıların sanat eserleri, Viennafair'in fuar tasarımından uzak, ayrı bir oda figüründe sergilenecek.

Bu bölüm, tarihi Kervansaray avlusu şeklinde, tüccarların mallarını satışa sundukları ve trans-kültürel bilgi aktarımının gerçekleştirildiği bir han şeklinde tasarlandı. Bu bölüm, içe doğru bir plaza şeklinde açılan, dörtgen bir iletişim adası görevini üstlenecek. Bu adada sanatçılar, galericiler, küratörler, koleksiyonerler ve çeşitli sanat girişimlerinin temsilcileri bilgi paylaşımında bulunacak.

Açıklamada, çağdaş Türk sanatının tanıtımıyla ekonomi ve sanat arasındaki diyaloğu teşvik etmeyi ve sinerjiyi kuvvetlendirmeyi amaçladığı belirtilen OMV'nin CEO'si Gerhard Roiss'in, şu görüşlerine yer verildi:
''Bu iş birliğine dair Türkiye, OMV'nin en önemli pazarlarından biri konumundadır. Ticari girişimlerimizin yanı sıra, iki ülke arasındaki kültürel diyaloğa da katkıda bulunmak bizim için büyük önem taşımaktadır.''

Viennafair'in sanat yöneticileri Hedwig Saxenhuber ve Georg Schollhammer de şunları kaydetti:
''Avrupa'nın en büyük metropolü İstanbul, sadece jeopolitik açıdan bir merkezi kesişme noktası değil, aynı zamanda kültürel açıdan da son derece önemli şehirlerinden biridir. İstanbul, son yıllarda güzel sanatların metropolü olma yolunda gelişme gösteriyor. Yeni müzeler ve sanat merkezleri alanında dünya çapında en önemli organizasyonlarından biri olan bir bienal, sanatçı inisiyatifleri ve proje alanları, yayın evleri ve çağdaş sanat galerileri, bu sanatla dolu şehrin tarihini baştan yazıyor. Viennafair 2011'in, bu yıl gelişmekte olan bu sanat merkezine ağırlıklı yer vermesinden çok mutluyuz.''


AA  11.05.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.