Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

5 YENİ FİLM VİZYONDA

Sinemaseverler bu hafta 5 yeni filmle buluştu. İşte biri yerli, haftanın yeni filmleri...

"Patlamış Mısır Eşliğinde Eğlence: HOP"
HOP; tam da, sinema deyince aklına patlamış mısır gelenlere göre bir film. Bir baltaya sap olamayan bir genç ile babasına baş kaldıran bir paskalya tavşanının hikâyesi. Animasyonla gerçek çekimlerin iç içe kullanıldığı filmi Kenan Doğulu, Arda Aydın, Nuri Gökaşan, Bahtiyar Engin seslendirmiş. Oğullarıyla halef selef ilişkisi kurmaya çalışan babalara da anlamlı mesajlar çıkartılabilecek filmin yönetmeni Tim Hill. James Marsden, Kaley Cuoco, Elizabeth Perkins başlıca oyuncular...

"Karanlık Bir Aksiyon: Kutsal Savaşçı"
TokyoPop ’a ait bir çizgi romandan uyarlanan, western-korku karışımı filmin senaryosunu Cory Goodman yazmış. Yüzyıllar sonra tahrip olmuş bir dünyada geçen film, insan ırkı ile vampirler arasındaki savaşı anlatıyor. Scott Charles Stewart’ın yönettiği filmde Cam Gigandet, Lily Collins, Karl Urban ile Paul Bettany oynuyor.

"Bir Fransız Filmi: Küçük Beyaz Yalanlar"
Fransız küçük burjuvasının dostluk, sadakat, dayanışma ve içtenlikle hesaplaşması. Restoran sahibi Max ve karısı Vero, her sene en yakın arkadaşlarını yazlık evlerine çağırarak sezon açılışını beraber yapmayı alışkanlık haline getirmişlerdir. Bu sene Paris’ten ayrılmadan hemen önce arkadaşları Ludo bir trafik kazası geçirince, hepsi sarsılır. Bu nedenle tatil, itirafların, sırların ve suçluluk duygularının ortaya çıkmasına neden olur. Guillaume Canet’nin yönettiği filmde François Cluzet, Marion Cotillard, Benoit Magimel ile Gilles Lellouche rol alıyor.

Hayali Aşklar
Xavier Dolan’ın hem yönetip hem oynadığı filmde, Monia Chokri, Niels Schneider ve Anne Dorval da rol alıyor. İki yakın arkadaşın dostlukları, aynı kişiye âşık olmalarıyla huzursuz bir rekabete dönüşür. Yakışıklı, entelektüel ve gizemli Nicolas’nın yolladığı farklı işaretler Francis ve Marie’nin kafasını karıştırır, saplantılı hayallerini daha da güçlendirir. İki yakın dost, bu arzu nesnesinin peşinde sürüklendikçe aralarındaki bağlar da kopmaya başlar.

"Bir Sabahattin Ali Uyarlaması: Kar Beyaz"
Sabahattin Ali’nin "Ayran" adlı öyküsünden uyarlanan "Kar Beyaz", haftanın kayda değer yapımlarından. Selim Güneş’in yönettiği ve Hakan Korkmaz, Sinem İslamoğlu, Gürsan Piri Onurlu ile Kaya Akkaya’nın oynadığı Kar Beyaz, Doğu Karadeniz’in iklimi ve doğasıyla sarmalanan bir yoksulluk hikâyesi.

On yaşındaki Hasan, ayran satarak iki kardeşiyle yaşam mücadelesi vermektedir. Babası hapiste, annesi şehirde bakıcılık yapmaktadır. Film bir günün hikâyesini konu ediyor ama çok daha fazlasını anlatıyor.


SH  13.05.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.