Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

SIRADIŞI AŞK HİKAYESİ: THE READER

Savaşın arka planı oluşturduğu bir ortamda geçen The Reader, cinsel maceralar yaşamaya hevesli bir adamın kendisinden yaşça büyük bir kadınla giriştiği gizli aşkın hikayesini anlatıyor.
Alman yazar Berhnard Schlink’in ülkemizde de Okuyucu adıyla yayınlanan Der Vorleser adlı 1995 tarihli romanından sinemaya uyarlanan filmin başrollerini Titanic filminin yıldızı İngiliz oyuncu Kate Winslet, Ralph Fiennes ve David Kross üstleniyor. Yönetmenliğini Billie Elliot filmiyle tanınan Stephen Daldry’nin yaptığı filmin senaryosunu ise David Hare yazdı. İkili “The Hours”da da birlikte çalışmıştı.
Görünen gerçeğin ardında her zaman bir sır gizlidir... Ve bazen bu sırlar gerçekten de insanın nefesini kesecek kadar şaşırtıcı olabilir... Bu sıradışı aşk hikayesi işte böyle, insanı şaşırtan ve yaralayan gerçekler üzerine kurulu.

Edebiyat eleştirmenlerinden tam not alan ve bugüne kadar 38 dile çevrilmiş olan kitabın uyarlamasında, II. Dünya Savaşı sonrasında Almanya’da Michael isimli bir gencin (David Kross) kendisinden yaşça büyük Hanna Schmitz adında bir kadına (Kate Winslet) aşık olması ve sonrasında gelişen olaylar anlatılıyor. Michael ve Hanna‘nın ilişkisi bir gün Hanna‘nın ansızın ortadan kaybolması ile bitiyor. 8 yıl sonra artık bir hukuk öğrencisi olan Michael savaş suçları mahkemesinde gözlemcilik yaparken Hanna‘yı sanık sandalyesinde otururken görünce gözlerine inanamıyor. Hanna‘nın gizli geçmişi aydınlanırken Michael ikisinin de hayatını derinden etkileyecek bir sırrı gün yüzüne çıkarıyor.

KIDMAN’IN BEBEĞİ WINSLET’A ŞANS GETİRDİ
Her ne kadar başlangıçta rol için ilk düşünülen isim Kate Winslet olsa da yıldız, aynı zamanda Revolutionary Road filminde de yer aldığı için rol Nicole Kidman’a verilmişti. Ancak çekimler başladığında Kidman hamileliği yüzünden rolden çekildi ve Winslet tekrar kadroya katıldı.

THE READER’A SANSÜR GELDİ
Yapım çalışmalarına Eylül 2007’de başlanan filmin çekimleri bir müddet durduruldu. İkinci Dünya Savaşı’nda geçen filmin Sachsenhausen Toplama Kampı’nda yapılacak olan çekimlerine Alman yetkililer tarafından izin verilmedi. Alman yetkili Horst Seferens kampın yalnızca belgesel film yapımcılarına açılabileceğini, binlerce Yahudinin öldürüldüğü bu mekanın çok kötü anıları yeniden tazeleyeceğini açıklamıştı.

Yönetmen : Stephen Daldry
Senaryo : David Hare, Bernhard Schlink (Kitap)
Oyuncular : Kate Winslet, Ralph Fiennes, Alexandra Maria Lara
Yapımcı : Anthony Minghella, Scott Rudin, Sydney Pollack
Görüntü Yönetmeni : Roger Deakins
Müzik : Alberto Iglesias
Yapım : 2008, ABD / Almanya
Tür : Dram / Romantik



Sanatsal Haber  5.12.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.