Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

SİLAH FİRMASI NOBEL BARIŞA SPONSOR OLDU

Bir ABD silah firması, dünya barış ödülünün de içinde bulunduğu Nobel ödüllerine sponsor oldu.
Dinamiti keşfeden İsveçli mucit Alfred Nobel'in vasiyetiyle oluşturulan vakıf tarafından her yıl edebiyat, tıp, fizik, kimya, ekonomi ve barış alanında verilen Nobel ödüllerine bir ABD silah firmasının sponsorluk yaptığı bildirildi.
İsveç Radyosunun haberine göre, nükleer silahlar dahil olmak üzere çeşitli alanlarda silah üreten ve çeşitli kuruluşlar tarafından etik yönden 'siyah liste'de gösterilen firma, dünya barış ödülünün de içinde bulunduğu Nobel ödüllerine sponsor oldu.
Nobel Vakfı Müdürü Michael Sohlman, bu durumun eleştirilmesi üzerine yaptığı açıklamada, bunu bir sorun olarak görmediğini belirterek, "Biz firmanın vakıf kuruluşuyla işbirliği yapıyoruz, şirketle bir bağlantı kurmuyoruz" dedi.
Silah şirketinin Avrupa bürosu ise bu yöndeki sorulara yanıt vermedi.
Nobel Vakfının Medya Şirketi ve Web Sayfalarına Sponsorluk Yapıyor Söz konusu Amerikan firmasının Nobel Vakfının medya şirketi ve web sayfalarına sponsorluk yaptığı kaydedildi.
Nobel Vakfının parasının ABD'de silah üretim alanında faaliyet gösteren 2 şirketin hisselerine yatırıldığının 2005 yılında ortaya çıkarılması tepkilere neden olmuştu.
Vakfın barış ödüllerinde kullanılmak üzere ayrılan gelirlerinin bir bölümünün ABD'deki bir borsa şirketi tarafından yönetildiği, bu şirketin de gelirleri bu iki şirketin hisse senetlerine yatırdığı belirlenmişti. Nobel Vakfı, gelirlerinin silah şirketlerinde değerlendirildiği konusunda bilgisi olmadığını açıklamıştı.


Sanatsal Haber  6.12.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.