Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

SARAYBOSNA FİLM FESTİVALİ’NE DOĞRU

Bosna'nın yaşadığı acı savaşın izlerini yok etmek ve kenti sanatla tekrar buluşturmak isteyen sanatçıların girişimiyle 1995 yılında başlatılan Saraybosna Film Festivali, bu yıl 17. kez çok sayıda filmi ve sanatçıyı Saraybosna'da bir araya getiriyor.

Bugüne kadar Kavin Spacey, Jeremy Irons, Mickey Rourke, Morgan Freeman gibi dünyaca ünlü oyuncuları ağırlayan festival, 22 Temmuz'da, Finlandiyalı yönetmen Aki Kaurismaki'nin ''Le Havre'' filminin gösterimi ile başlayacak.

Saraybosna'nın ''Meeting Point'' sinemasında bugün yapılan basın toplantısına katılan Saraybosna Film Festivali'nin Müdürü Mirsad Purivatra, ''Le Havre'' filminde, başarısız edebiyat kariyerinin ardından, ayakkabı temizleyicisi olarak çalışmaya başlayan ve Afrika'dan göç eden bir çocuğun İngiltere'ye gelmesini sağlamak tek isteği olan bir adamın hikayesini anlattığını belirtti. ''Le Havre'' filminin bu yılki Cannes Film Festivali'nde ilk kez izleyiciyle buluştuğunu dile getiren Purivatra, ''Bu film Cannes'daki izleyicileri büyüledi. Eminim ki Saraybosna'daki izleyicileri de festivalin ilk gecesinde bu film mutlu edecektir'' dedi.

17. Saraybosna Film Festivali'nin konukları arasında ünlü Alman yönetmen Wim Wenders'in de olacağı ve bu vesileyle kendisinin 2009'da ünlü modern dans koreografı Pina Braush hakkında çektiği ''Pina'' adlı filmin de gösterileceği belirtildi.

Bu yılki programı halen kesinleşmeyen festival kapsamında, geçen yıl 10 filmin dünya prömiyeri yapılmış, izleyiciye yaklaşık 200 film sunulmuştu.

Geçen yıl yapılan 16. Saraybosna Film Festivali'nde Türk filmlerinden "Bal", "Kars Öyküleri", "Kosmos", "Vavien" ve "Kamerayla İzdivaç" da izlenebilmiş, festivalin jüri üyeleri arasında Türk sinemasının genç oyuncularından Saadet Işıl Aksoy da yer almıştı.

Ayrıca geçen yılki festivalin konukları arasında 60. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde "Bal" filmiyle Altın Ayı ödülünü kazanan Semih Kaplanoğlu da bulunmuştu.


AA  16.06.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.