Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

TEŞHİRE İKNA EDİLDİLER

Radikal yazarı Ayşegül Sönmez, ilgiyle takip ettiği genç sanatçıların işlerini 'Teşhire İkna II'de bir araya getirdi.

Artsumer’deki ‘Teşhire İkna’ sergisinin bu yıl ikincisi düzenleniyor. İkinci serginin seçkisini, Radikal yazarı sanat eleştirmeni Ayşegül Sönmez yapıyor. Serginin en önemli özelliği, Artsumer galerisine bağlı olmayan sanatçılara yer vermesi... ‘Teşhire İkna’ başlığı oradan geliyor.

Ayşegül Sönmez, galerinin sahibi Aslı Sümer’in, sezonun son sergisini bağımsız ruhlara, yeni isimlere ayırmasını, galerinin bu tavrını son derece anlamlı bulduğunu ifade ederek serginin galeride göstermeye ikna ettiği sanatçıları ve işlerini şöyle anlatıyor: “Serginin sakin ve derinden bir kadrosu var: Ahmet Doğu İpek, Erkmen Senan, Emel Akın, Zulal Ertürk, Cem Yardımcı, Hülya Bakkal ve Hale Cumur. Bu sanatçıların bağımsız üretim süreçlerini uzun zamandır ilgiyle takip ediyorum. Ortak noktaları, kendine mahsus üretimleri...”

Erkmen Senan, Sönmez’in uzun zamandır hayranlıkla takip ettiği bir ressam. Sönmez’e göre son derece ironik bir dili var pentürünün.

Emel Akın, sergiye son dönem serisi ‘Yitirilmiş Masumiyet’ resimleriyle katılıyor. Bu resimlere kaynak çocukluk fotoğrafları. Bu fotoğraflar çıkışlı resimlerde boya, sanatçının geçmişini hatırlamaya araç olmuş.

Zulal Ertürk de kızının, anneannesi, dedesi ve teyzesinin desen ve resimleriyle bir aile fotoğrafı çekmemizi sağlıyor. Ertürk, her zaman yakınlarının resimlerini yapıyor. Çoğu zaman canlı modelden çalışıyor. Sönmez, Ertürk’ün resimlerinin en büyük özelliğinin kadın izleyicinin bakışına, onun özgüllüğüne dikkat çekmesi olduğunun altını çiziyor.

Cem Yardımcı’yı ise Ömer Uluç’un Yapı Kredi’deki ‘Parçalanmanın Kimyası’ sergisine özel olarak gerçekleştirdiği özgün belgeselinden tanıyoruz. Yardımcı, sergiye bir film yerleştirmesiyle katılıyor. Film ve yerleştirme, İstiklal Caddesi’ndeki en sansasyonel bina Demirören AVM’nin Saray Sineması’ndan bugüne nasıl geldiğini konu ediniyor.

Ahmet Doğu İpek ekibin en genç sanatçılarından... İpek, çizimleriyle katılıyor sergiye...

Hale Cumur’un alegorik dünyası keşfe açık. Ayrıca Cumur’un Bruce Lee’ye ithaf ettiği günlüğü de sayfalarıyla sergide...

Hülya Bakkal’ın bulunmuş hazır tahtalardan ürettiği paneli serginin pentür dışı işlerinin başında geliyor.

16 Temmiz’a kadar sürecek sergi yeni isimler keşfetmek, modadan uzak duran sakin ve derin işler üreten sanatçıları yakından tanımak için iyi bir fırsat sunuyor. (Artsumer, Rumeli Han C-49, Beyoğlu.)


Radikal  27.06.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.