Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

5 YENİ FİLM VİZYONDA

Dehşetin Gözleri, Aşka Şans Ver, Julia'nın Gözleri, Tanrılar ve İnsanlar, Bir Ayrılık haftanın yeni filmleri.

Sinemaseverler, bu hafta komedi, korku ve dram türlerinde 5 yabancı filmle buluşacak.

’’Dehşetin Gözleri (Zwart Water-Two Eyes Staring)’’
Elbert Van Strien’in yönettiği ve Barry Atsma, Hadewych Minis ile Isabelle Stokkel’in oynadığı ’’Dehşetin Gözleri (Zwart Water-Two Eyes Staring)’’ filmi, korku sahneleriyle dikkati çekecek.

Filmde, Christine, ailesinden miras kalınca doğup büyüdüğü eve kocası ve 9 yaşındaki kızıyla taşınmaya karar verir. Bir süre sonra Lisa, evin karanlık köşelerinde annesinin ölü kız kardeşi olduğunu söyleyen bir kız görmeye başlar. Zamanla babası da karısının kendisinden korkunç bir sır gizlediğini anlar ve bu sır ölümcül sonuçlar doğurur.

’’Aşka Şans Ver (La Chance de Ma Vie-Second Chance)’’
Nicolas Cuche’nin yönettiği ve Virginie Efira, Francois-Xavier Demaison, Armelle Deutsch ile Raphael Personnaz’ın oynadığı ’’Aşka Şans Ver (La Chance de Ma Vie-Second Chance)’’ filmi, romantik ve komedi sahneleriyle izleyicilerin ilgisini çekmeye çalışacak.

Filmde, Jullien Monnier, başarılı bir ilişki danışmanı olmasına rağmen hayatına giren kadınları iki haftadan fazla elinde tutmayı beceremez. Monnier, tam başka biriyle çıkmamaya karar vermişken Johanna’ya aşık olur, fakat Joanna bir süre sonra başına gelen tersliklerin onunla tanıştığı günden başladığını fark eder.

’’Julia’nın Gözleri (Los Ojos de Julia-Julia’s Eyes)’’
Guillem Morales’nin yönettiği ve Belen Rueda, Lluis Homar, Pablo Derqui ile Francesc Orella’nin oynadığı ’’Julia’nın Gözleri (Los Ojos de Julia-Julia’s Eyes)’’, korku ve gerilim sahneleriyle sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Filmde, göz hastalığı olan Julia’nın, ikiz kız kardeşi de aynı hastalığa yakalanır ve kendini bodrumda asar. Herkes onun intihar ettiğini düşünse de Julia aynı fikirde değildir. Kardeşini kimin öldürdüğünü öğrenmek amacıyla araştırmalara başlar.

’’Tanrılar ve İnsanlar (Des Hommes et Des Dieux-Of Gods and Men)’’
Xavier Beauvois’in yönettiği, Lambert Wilson, Michael Lonsdale, Olivier Rabourdin, Philippe Laudenbach’ın oynadığı ’’Tanrılar ve İnsanlar (Des Hommes et Des Dieux-Of Gods and Men)’’ filminin konusu şöyle:
’’Mağrip’te 1990’larda, dağların tepesinde bir manastır. 8 Fransız Hristiyan keşiş, Müslüman köylülerle huzur içinde yaşarken ülke birden karışır. Şiddet olayları bölgeye hakim olur. Yaklaşan tehlikeye rağmen keşişler, yerlerinden kıpırdamamaya kararlıdır.’’

’’Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader az Simin-A Separation)’’
Asghar Farhadi’nin yönettiği ve Leila Hatami, Sareh Bayat ile Shahab Hosseini’nin oynadığı ’’Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader az Simin-A Separation)’’ filmi, dram sahneleriyle dikkat çekiyor.

Filmde, Simin, kocası Nader ve kızı Termeh ile İran’ı terk etmek ister. Nader’in Alzheimer hastası babasını bırakmayı reddetmesi üzerine boşanma davası açan Simin, dava talebi reddedilince anne babasının evine gider. Termeh ise babasıyla kalmaya karar verir. Nader, kızına ve babasına bakması için hamile bir genç kadın tutunca birçok sorun ortaya çıkar.


SH  1.07.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.