Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ŞİLE BEZİ FESTİVALİ DÜNYAYI KUCAKLAMAYA HAZIRLANIYOR

Bu yıl 25’ncisi düzenlenen uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali’ne 27 Ülkeden 550 misafir katılıyor. 15-16 ve 17 Temmuz arasında gerçekleştirilecek festivalde 15 Temmuz Berat Gecesi’ne özel programda Galata Mevlevihanesi’nden ayini şerif gösterileri, 16 Temmuz ‘da Zara ve 17 Temmuz’da da Murat Boz konserleri yer alacak.

Ülkemizin en köklü festivallerinden biri olan Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali, çeyrek asrı geride bıraktı. Bu yıl 25’nci yaşına yakışır bir programla düzenlenecek festivalin en öne çıkan etkinliği ise, dünyanın 27 ülkesinden gelen sanatçıların el işi ve dans gösterileri olacak. 15-16 ve 17 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek festivalde, ilk olarak Kazakistan, Bulgaristan, Hindistan, Japonya, Tunus, Almanya, Beyaz Rusya, Kırgızistan, Romanya, Ukrayna ve Ürdün’den katılan sanatçılar ziyaretçilerin meraklı bakışları altında ülkelerinin en ünlü el işi ürünlerini yapacak.

Halk dansları gösterileri
14 farklı ülkeden toplam 493 dansçı da kendi kültürlerinin danslarını beğeniye sunacak. Fransa, Slovakya, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Litvanya Avrupa’yı, Şili ve Kolombiya Latin Amerika’yı ve Kore Halk Dansları Topluluğu da Uzakdoğu’yu temsil edecek. Orta Asya kültürünü ise İran ve Kazakistan dans toplulukları tanıtacak. Festivalde ayrıca 15 Temmuzda Berat Gecesi Özel Programında Galata Mevlevihanesinden ayini şerif gösterileri, 16 temmuzda ZARA konseri ve 17 Temmuzda Murat Boz konserleri gerçekleştirilecek.

Bilgi için: Halil İbrahim ATASAYAN- 39 Şile Belediyesi Basın Danışmanı Tel: 0533 207 50 39


SH  8.07.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.