Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İSTANBUL’DA ‘KOLOMBİYALI OLMAK’

Kolombiya Dışişleri Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen ve 11 Ağustosa kadar gezilebilecek olan ''Arazi Üzerine: Kolombiya'da Çağdaş Sanat'' sergisi, İstanbul'da açıldı.

Santralistanbul Galeri 1'de açılan sergide, 19 Kolombiyalı sanatçının fotoğraf, resim, heykel, enstalasyon ve video çalışmalarından oluşan toplam 33 eser yer alıyor.

Serginin küratörü Jaime Ceran Siva, serginin, Kolombiya çağdaş sanatını Türkiye'deki sanat dünyasıyla tanıştırmak amacıyla oluşturulduğunu söyledi.

Siva, ''Kolombiyalı olmak nedir, nasıl gösterilir?'' sorusundan yola çıktıklarını belirterek, ''Buradaki her sanatçı, 3 önemli konu ile ilgili çalışmalar yaptı. Bunlar; bizim arazimiz, yani bedenimiz, arkadaş grubumuz ve yaşadığımız yer'' dedi.

Sergide yer alan eserler ile kültürel farklılıkların altını çizmek istediklerini ifade eden Siva, ''Sanat ile farklı olana yeni bir bakış açısı getiriyoruz. Böylece izleyicinin algı sınırlarını zorlamak istiyoruz. Sergide yer alacak eserleri seçerken, toprak kavramına daha geniş bir perspektiften bakarak sınırları ortadan kaldıran, kültürel farklılıkları yansıtan çalışmalara ağırlık verdim. Kolombiyalı sanatçılar, eserleriyle yaşadığımız toprakların, kişisel deneyim, duygu ve algılarımızı nasıl belirlediğini gösterecek. Böylece izleyici, toprak kavramına yönelik farklı tanım ve deneyimlerle tanışmış olacak'' diye konuştu.

Sergi açılışına, Kolombiya'nın Türkiye Büyükelçisi Cemil Karaman Kolombiya Büyükelçilik Maslahatgüzarı Pedro Augustin Roa Arboleda, Kolombiya Fahri Konsolosu Olga Apa, Hollanda Konsolosluğu Kültür Ataşesi Daniel Coenraad Stork ve Santralistanbul Genel Müdürü Kerim Göknel'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.


AA  12.07.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.