Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

JANE BIRKIN, ALTIN PORTAKAL’DA

Antalya'da bu yıl 8- 14 Ekim tarihleri arasında 48'incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, İngiliz oyuncu ve şarkıcı Jane Birkin'i ağırlayacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından bu yıl 48’incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 8- 14 Ekim tarihleri anasında 48’inci kez düzenlenecek. Altın Portakal, Eylül’de 2 ayrı aşamayı geçecek.

FİNALE KALAN FİLMLER AÇIKLANACAK
Altın Portakal Film Festivali’nin lokomotifi olan Ulusal Uzun Metraj Yarışması için bu yıl 45 yerli film için başvuru yapıldı. Başvuruda bulunan filmlerin 30’u yönetmenlerin ’ilk filmi’ olma özelliği taşırken, 4 film başka festivallerin yarışma bölümüne kabul edildiği için ön jüri karşısına çıkmadan elendi. Festivalin ön jürisi 41 film içinden değerlendirmesini yapacak ve Altın Portakal Heykelciği için yarışmaya hak kazanan filmler 8 Eylül Perşembe günü açıklanacak. Yarışmaya katılmaya hak kazanan filmler ise festival tarihleri arasında Müjde Ar’ın başkanlığında sadece kadınlardan oluşan jüri tarafından değerlendirilerek en iyiler belirlenecek.

DARBENİN ÖDÜLLERİ DAĞITILACAK

1980 askeri darbesinin yıldönümü 12 Eylül’de ise sansüre ve askeri darbeye karşı iki yıl art arda ulusal uzun metraj yarışmasını yapmayan Altın Portakal, 1979 ve 1980 yıllarının en iyilerini belirleyecek. 48 yılda 1979 ve 1980 yıllarında yarışma düzenlemeyen, ödül dağıtmayan Antalya Altın Portakal Film Festivali, geç gelen Altın Portakalları 30 yıl sonra sahiplerine ulaştıracak. 1979 yılında sansüre karşı tepki, 1980’de festivalden bir gün önce 12 Eylül günü yaşanan askeri darbe nedeniyle yapılamayan film yarışmalarının sonucu, darbenin yıldönümünde açıklanacak.

CORCİ İLE MAKYAJIN SIRRI

Antalya, Altın Portakal coşkusunu bu yıl da komşu illere taşıyacak. Isparta ve Burdur da sinemanın coşkusuna dahil edilerken Altın Portakal etkinlikleri kentin yanı sıra, Kaş, Manavgat ve Gazipaşa’ya da yayılacak. Açıkhava sinemaları ve konserlerin düzenleneceği festival haftasının sürprizi ise Makyöz Corci olacak. Corci, festivalde sinema makyajının meslek sırlarını açıklayacak.

DÜNYACA ÜNLÜ YILDIZLAR

Azerbaycan ve Sovyet sinemasının ünlü isimlerinden drama yazarı, senarist, yönetmen Rustam Ibragimbekov’un onur konuğu olarak katılacağı festival, sinema ve müzik dünyasının çok önemli bir yıldızını daha ağırlayacak. Sinemaya 1966’da ’Cinayeti Gördüm’ filmiyle giren İngiliz oyuncu ve şarkıcı 65 yaşındaki Jane Birkin, festival haftası üç gün Antalya’da olacak. İngiliz olmasına rağmen 1968’lerin Fransa’sının unutulmaz kadınları arasında kendine en üst sıralarda yer bulan Jane Birkin, 100’den fazla filmde rol aldı ve 2003’te Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nde de konser verdi.


DHA  4.09.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.