Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

DÜNYADA SEMAYA İLGİ GİDEREK ARTIYOR

UNESCO tarafından dünyada korunması gereken kültürel miras listesine dahil edilen semayı öğrenmek isteyenlerin sayısı giderek artarken birçok ülkede sema ve mesnevi eğitiminin verildiği merkezler açılıyor.
Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı İkinci Başkanı Esin Çelebi Bayru, Konya'da düzenlenen Mevlana'nın 735. Vuslat Yıldönümü Anma etkinliklerinin devam ettiğini söyledi.
Etkinliklere her yıl daha fazla ilgi gösterildiğini ifade eden Bayru, bu durumun fikirleri ve felsefesi ile dünyadaki bütün insanları kucaklayan Mevlana'nın giderek daha çok tanınmasından kaynaklandığını bildirdi.
Etkinliklerde en büyük ilgiyi her yıl olduğu gibi semanın gördüğünü dile getiren Bayru, ''Yerli ve yabancı turistler sema programını izlemek ve manevi havayı solumak için Konya'ya geliyor. Bu ilgi dünyada da giderek artıyor. Birçok ülkede sema ve mesnevi öğrenmek isteyen çok sayıda kişi var. İsviçre, Hollanda, Almanya ve ABD'de yabancılar tarafından açılan merkezlerde sema ve mesnevi eğitimi veriliyor. ABD'de 3 merkez bulunuyor. Burada mevleviliğe ilgi duyan kişiler eğitim alıyor. Vakıf olarak bu merkezlere danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bizim desteklerimizle çalışmalar yürütülüyor. Meksika'da da yine vakıfın destekleyeceği bir merkez açılması gündemde''dedi.


A.A  16.12.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.