Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

SONBAHARDA ‘FİLM’ BAŞKADIR

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Filmekimi, 8 - 15 Ekim tarihlerinde 10. kez izleyicileriyle buluşuyor.

Dün festival direktörü Azize Tan’ın “İlk yıllarında tek sinemada 20 filmle yola çıkan Filmekimi, seyirciler tarafından sabırsızlıkla beklenen, dört sinemada yaklaşık 40 filmin gösterildiği bir festivale dönüştü” diyerek 10. yıl programını açıkladığı festivalde dünyanın belli başlı festivallerinde ödüller kazanmış, ve dünya prömiyerlerini yapan filmlerle usta yönetmenlerin son yapıtlarının da aralarında bulunduğu 40’a yakın film izleyicilerin karşısına çıkacak.

Festival bu yıl ilk kez İstanbul sınırlarını aşıp beş kentte daha sinemaseverlerle buluşacak.

Filmekimi ve 30. İstanbul Film Festivali programında gösterilen filmlerden oluşturulan özel seçkinin gösterimleri, 13 - 16 Ekim’de İzmir’de, 20 - 23 Ekim’de Bursa ve Konya’da, 27 - 30 Ekim’de Trabzon ve Diyarbakır’da yapılacak. Beyoğlu’nda Atlas ve Beyoğlu sinemalarının yanı sıra Nişantaşı City’s ve Cinebonus Maçka G-Mall olmak üzere 4 sinemada 40 filmin gösterileceği festivalin biletleri 1 Ekim’den itibaren satışta olacak.

Cannes Film Festivali’nde gösterilen Dardenne kardeşlerin son filmi “Bisikletli Çocuk” (Le Gamin Au Velo), Kirsten Dunst ile Charlotte Gainsbourg’un iki kız kardeşi canlandırdığı Lars Von Trier’in filmi “Melankolia” (Melancholia), “Artist” (The Artist) ve Mojtaba Mirtahmasb & Cafer Panahi’den “Bu Bir Flm Değil” (This Is Not a Film) festivalde izlenebilecek filmlerden birkaçı.

Usta yönetmenlerin son filmleri de Filmekimi’nde. Amerikan bağımsız sinemasının usta yönetmenlerinden Gus Van Sant’ın “Senin İçin” ve Steven Soderbergh’in “Salgın”ı bunlardan bazıları. Bir virüs salgınını konu edinen Soderbergh’in filmi devam etmekte olan Venedik Film Festivali’nde de gösteriliyor. Yine Venedik Film Festivali’nde yarışan David Cronenberg’in “Tehlikeli Bir Yöntem” ve İskoç yönetmen Lynne Ramsay’ın “Kevin Hakkında Konuşmalıyız” filmleri de merakla beklenenler arasında.


Cumhuriyet  7.09.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.