Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘SİYAH BEYAZ’A BULGARİSTAN’DAN İKİ ÖDÜL

Her biri ayrı niteliklerde insanların sıcak ve samimi öykülerini anlatan ''Siyah Beyaz'' filmi Bulgaristan'dan da 2 ödülle döndü.

Filmin yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu, Bulgaristan'ın Varna kentinde düzenlenen ''19. Love is Folly Uluslararası Film Festivali''nde ''Siyah-Beyaz''ın iki ödül kazandığını belirtti.

Boyacıoğlu, başrollerinde Tuncel Kurtiz, Taner Birsel, Erkan Can, Şevval Sam, Nejat İşler ve Derya Alabora'nın yer aldığı filmin 30 kişilik bir ekiple dört haftada Ankara'da çekildiğini hatırlattı.

''Siyah Beyaz''ın 18 ülkeden 57 filmin yer aldığı ''19. Love is Folly Uluslararası Film Festivali''nde gösterildiğini söyleyen Boyacıoğlu, filminin ayrıca Avrupa, Asya ve Amerika'dan 12 filmle birlikte festivalin yarışma bölümünde yer aldığını anlattı.

Bulgaristan'daki festivalin adından da anlaşılacağı gibi aşk, sevgi dostluk gibi romantik temaları işlediğinin altını çizen Boyacıoğlu, dolayısıyla bir savaş filminin bu festivale katılmasının söz konusu olamayacağına işaret etti.

Dostluk ve bağlılığa dayalı öyküler anlatan ''Siyah Beyaz''ın da bu yönüyle yarışmada ''Jüri Özel Ödülü''ne ve ''Bulgar Film Eleştirmenleri Birliği Ödülü''ne layık görüldüğünü ifade eden Boyacıoğlu, ödüllerden dolayı mutlu olduğunu vurguladı.

İlk uzun metrajlı filmi olan ''Siyah Beyaz''da uzun yıllardır açık ve kendisinin de müdavimi olduğu Ankara'daki aynı isimli bardaki gerçek yaşam öykülerinden kesitleri anlattığını dile getiren Boyacıoğlu, hatta senaryodaki bazı diyalogları oyuncularla beraber yazdıklarına dikkati çekti.

''Siyah Beyaz'', geçen yıl da 59'uncu kez düzenlenen Avrupa'nın en eski festivallerinden ''Manheim-Heidelberg Uluslararası Film Festivali''nde de ''Jüri Özel Ödülü''ne layık görülmüştü.


AA  8.09.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.