Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

GENÇ YAZAR KUTLUHAN TÜRKDOĞRU’DAN ‘BELKIS’

İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3.sınıf öğrencisi Kutluhan Türkdoğru ilk romanı olan Belkıs’ı çıkardı.

Belkıs adlı bu ilk eserinde okuyucuyu gizemli bir yolculuğa çıkaran Yazar Kutluhan Türkdoğru, Türk tarihinin en fantastik ve merak edilen hükümdarı olan Fatih Sultan Mehmed’in Manisa’daki şehzadelik günlerini de romanda ele alıyor, 7 tepeli şehre farklı bir bakış açısı getiriliyor ve pek çok tarihi ve dini şahsiyet, Süleyman Peygamber’in düşmanı olan İzebel adında çok güzel bir kadın ile yaşadığı kavga üzerinden kurgulanıyor.

Mustafa Kemal Paşa’nın da dahil olduğu bu kurguda, mistik ve gotik ögeler ağır basıyor... Özellikle fantastik kurguya meraklı olanların dikkatini çekecek biçimde ilerleyen konu, okuyucuyu tarihi bir yolculuğa çıkarırken, Süleyman ile Belkıs arasında yaşanan taht meselesi üzerine okuyucuyu odaklıyor.

Fatih Sultan Mehmed’in çok farklı bir şekilde ele alındığı bu hikayede, incil ve mitolojik kökenli çok sayıda tasvir de sergileniyor. Hikayede, soru işaretinin noktasına dikkat çekilirken, gönlünün mabedinde yitip gidebileceğini düşünen Süleyman’ın, Belkıs’a yönelik olan belirgin iz’i takibe alması çarpıcı bir dille ele alınıyor.

Başta Tim Burton ve Francis Ford Coppola hayranlarının, İngiliz ve Amerikan edebiyatı hakkında bilgisi olanların ve bu bölümün öğrencilerinin, fantastik kurgu sevenlerin ve mistik ve de dini ögelerle ilgilenenlerin dikkatini çekecek bir niteliğe sahip bu psikolojik-gerilim tarzında olan bu romana yönelik, kültür bakanlığı tarafından yapılan inceleme sonucunda talepte bulunulmuştur.

Türkiye Barolar Birliği’nin resmi internet sayfasında , İstanbul Ticaret Odasının resmi yayın organı olan Oda gazetesinde tanıtımı yapılan BELKIS adlı romanın yazarı Kutluhan Türkdoğru, Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmed ve Hazreti Süleyman ile alakalı roman yazan ülkemiz tarihindeki en genç roman yazarı ünvanına sahip.


SH  8.09.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.