Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ALTIN PORTAKAL’IN FİLMLERİ BELLİ OLDU

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle düzenlenen 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yarışacak filmler açıklandı. Sevilen dizinin sinema versiyonu olan 'Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm' de festivalde yarışacak.

Bu yıl 8-14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin hazırlıkları sürüyor. AKSAV'dan yapılan açıklamaya göre, Türker İnanoğlu Vakfı Sinema Müzesi'nde (TÜRVAK), bugün toplanan yönetmenler Mahinur Ergun, Fide Motan, İlksen Başarır, Selda Çiçek, Akademisyen Prof. Dr. Ruken Öztürk, Yapımcı Ayşegül Çetin, oyuncular Tuba Büyüküstün, Beste Bereket ve sinema yazarı Nil Kural'dan oluşan ön jüri, değerlendirmesini yaptı.

Buna göre festivale başvuran 45 film arasından 13'ü, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na katılmaya hak kazandı. Yarışacak 13 filmden 9'unun yönetmenlerinin ilk filmi olduğu bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da yaptığı yazılı açıklamada, son dönem Türk sinemasındaki gençleşme eğilimine dikkati çekerek, Türk sinemasını ulusal ve uluslararası alanda zirveye taşıyacak usta yönetmenlerin, bu gençler arasından çıkacağını kaydetti.

Yarışma filmleri

Bu yılki yarışmada Altın Portakal heykelciğini almak için mücadele edecek filmler şöyle:
Serdar Akar'ın yönettiği ''Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm'', Raşit Çelikezer'in yönettiği ''Can'', Ramin Matin'in yönettiği ''Canavarlar Sofrası'', Hüseyin Eleman'ın yönettiği ''Fedakar'', Çiğdem Vitrinel'in yönettiği ''Geriye Kalan'', Hasan Tolga Pulat'ın yönettiği ''Güzel Günler Göreceğiz'', Egemen Sancak'ın yönettiği ''Hangi Film'', Erdal Rahmi Hanay'ın yönettiği ''Hicaz'', Kenan Korkmaz'ın yönettiği ''Lüks Otel'', Ümit Ünal'ın yönettiği ''Nar'', Savaş Baykal'ın yönettiği ''Öngörüye Ağıt'', Shiar Abdi'nin yönettiği ''Yürüyüş'', M. Caner Alper ve Mehmet Binay'ın birlikte yönettiği ''Zenne''. Bu yılki teması ''Ve Kadın Dünyaya Dokundu'' olarak belirlenen 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri başkanlığını ünlü oyuncu Müjde Ar yapıyor. Jüride yer alan diğer isimler ise yönetmen Handan İpekçi, oyuncular Vahide Gördüm, Bergüzar Korel, yazarlar Ayşe Kulin, Yaşar Seyman, Sanat Yönetmeni Annie Geelmuyden Pertan, müzisyen ve oyuncu Şevval Sam, sinema eleştirmeni Melis Behlil, akademisyen Prof. Dr. Serpil Kırel ve Çiğdem Anad.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda birinci gelen film 350 bin TL ile ödüllendirilecek.

En İyi İlk Film'e 50 bin lira verilecek. Uzun Metraj'da En İyi Yönetmen ödülü 50 bin, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Müzik ödülleri ise 30'ar bin lira olarak belirlendi.

Ödüller, 14 Ekim'de düzenlenecek Kapanış ve Ödül Töreni'nde sahiplerini bulacak.


AA  9.09.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.