Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BİENAL KAPILARINI AÇIYOR

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen ''12. İstanbul Bienali'', kapılarını 17 Eylül Cumartesi günü sanatseverlere açacak. 5 karma sergi ve 50'den fazla kişisel sunumun yer aldığı bienalde, 500'ü aşkın yapıt 13 Kasım'a kadar gezilebilecek.

''12. İstanbul Bienali''nin, İstanbul Modern'de yapılan resmi açılış töreni ve basın toplantısında konuşan İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, vakfın bu organizasyonu ilk olarak 1987 yılında düzenlediğini hatırlattı.

O günden bugüne İstanbul ve bienalin birlikte büyüdüğünü, geliştiğini ve önem kazandığını ifade eden Eczacıbaşı, ''Bienal, İstanbul'un bir kültür-sanat başkenti olarak gelişimine katkıda bulunurken İstanbul da bienale kucak açtı, zengin tarihi, güncelliği ve potansiyeliyle bienale sürekli yenilenen enerji sağladı'' dedi.

Bienalin 1999 yılında 40 bin kişiye ulaşırken, 2009 yılında 100 bini aşkın sanatsever tarafından izlendiğini aktaran Eczacıbaşı, şunları söyledi:
''Kentimizdeki özel müzelerin sayıları 2000'lerin başında bir elin parmakları kadarken, şimdi onlarla ifade ediliyor. 100'ü aşkın sanat galerisine ev sahipliği yapan İstanbul'da düzenlenen sergi sayısı her yıl artıyor. Geçtiğimiz 10 yılda sanat üretimi ve tüketimindeki bu artış, önümüzdeki 10 yıl için bize umut veriyor. Cumhuriyetin kuruluşununu 100. yılı olan 2023'te ülkemizin, dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden birine sahip olması hedefleniyor. Dilediğimiz, kültür endüstrisinin de ekonomideki büyüme hedefinden payını almasıdır. Daha çok kitap okuyan, daha çok sergi gezen, konsere giden ve sanatsal-kültürel faaliyette bulunan bir toplum, her türlü hedefe daha rahat ve çabuk ulaşacaktır.''

Gelecek yılın İKSV'nin 40. yılı olduğunu ve geçen 39 yılda kültür endüstrisinin önemine inandıklarını anlatan Eczacıbaşı, ''Bundan sonra da festival ve bienallerimizin, kültür politikası alanındaki faaliyetlerimiz ve yeni sanat eserlerinin üretimini teşvik eden girişimlerimizle bu yöndeki sorumluluğumuzu yerine getirmek için çalışmayı sürdüreceğiz'' diye konuştu.

Mustafa Koç

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da vakıfla gerçekleştirdikleri işbirliği neticesinde, ''İstanbul Bienali''nin 2016 yılına kadar sponsorluğunu üstendiklerini ve ilk olarak 2007'deki bienali ile sanatseverlerle bir araya geldiklerini bildirdi.

Bienalin dünyadaki en prestijli çağdaş sanat etkinliği arasında yerini aldığını, uluslararası basın ve sanatseverler tarafından çok yakından takip edilen bir etkinlik olduğunu vurgulayan Koç, ''Burada, bienal sponsorluğumuzdan ve bu vesileyle ülkemizdeki çağdaş sanat bilincinin geliştirilmesine sağladığımız katkıdan ötürü büyük memnuniyet duyduğumuzu özellikle ifade etmek isterim. İKSV'nin değerli yöneticilerine, bu büyük buluşmaya imkan sağladıkları için teşekkürlerimi sunuyorum'' dedi.

İstanbul ve bienalin birbirini çok iyi tamamlayan ve besleyen 2 değer olduğuna inandıklarını dile getiren Koç, şöyle konuştu:

''İstanbul ve bienal, çok yönlülükleri, çok uluslu ve kültürlü yapıları ve toplumdaki değişim ve gelişimin yansımalarının her alanda izlenebildiği mecralar olmaları nedeniyle birbiriyle çok örtüşen 2 markadır. İstanbul bienali, bienal de İstanbul'u beslemektedir, derinlik ve renk katmaktadır. Bienale yaptığımız her katkının aynı zamanda İstanbul markasına da yansıdığını söylemek yanlış olmaz. İstanbul bugün, ne mutlu ki, dünyanın en gözde kültür-sanat merkezlerinden biri olarak anılıyor. Geçmişten bu yana, eğitim ve kültür alanında yürüttüğümüz yüzlerce çalışmayla çocuklarımız ve gençlerimizin gelişimine katkı sağlamış bir topluluk olarak bu hassasiyetimizi bienal sponsorluğumuz kapsamında da koruyoruz.''

Koç, üstlendikleri ek projeler neticesinde bienalin kapılarını tüm üniversite öğrencilerine ücretsiz açtıklarını, ayrıca özel olarak tasarlanan eğitim ve atölyelerle 6-14 yaş arası çocukları güncel sanatla tanıştırmayı ve onların sanatla bağlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Bu yıl rehberli tur programlarına da sponsor olduklarını bildiren Koç, sözlerine şöyle devam etti:

''Tüm bu çalışmalarımızla, toplumumuzda ve özellikle genç nesillerimizde müze ve galeri kültürünün gelişmesine, çağdaş sanata duyulan ilginin artırılmasını hedefliyoruz. Koç Topluluğu olarak 40 yıldır gerek vakfımız, gerekse şirketlerimiz yoluyla kültür ve sanata verdiğimiz desteği gelecekte de önceliklerimiz arasında tutmayı bir sorumluluk olarak addediyoruz. Uluslararası camia ile kurdukları köprü, sanatın ve sanatçıların desteklenmesi, kültürel değerlerimize sahip çıkılması ve dünyaya tanıtılması konusunda yaptıkları başarılı çalışmalar nedeniyle İstanbul Kültür Sanat Vakfı ve çalışanlarını kutluyor, bizlere İstanbul Bienalini destekleme fırsatı verdikleri için teşekkür ediyorum. Toplumların ilerlemesi için yüksek bilinç ve bilgi seviyesinin ön koşul olduğu günümüzde, bilmek için görmek, görmek için bakmak gerekir diyerek hepinizi 12. İstanbul Bienalini izlemeye davet ediyorum.''

Konuşmaların ardından Eczacıbaşı tarafından sponsor olan Koç Holding ve destek veren kurumların yetkililerine birer teşekkür plaketi verildi. Daha sonra davetliler bienal sergi mekanlarını gezdi.

Sanatseverlerin ziyaretine 17 Eylül Cumartesi günü açılacak olan ''12. İstanbul Bienali''nde, 5 karma sergi ve 50'den fazla kişisel sunum yer alıyor. Bienalde 500'ü aşkın yapıt 13 Kasım'a kadar Antrepo 3 ve 5'te gezilebilecek.


AA  15.09.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.