Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

PARIS’TE ‘FARKLI BİR İSTANBUL’

Paris'teki ''Gaite Lyrique'' sanat ve kültür merkezi, İstanbul'daki farklı sanatsal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapıyor.

Türkiye'den ''Yakaza'' ve ''123'' müzik gruplarıyla, caz ustası İlhan Erşahin'in verdiği konserlerle dün akşam başlayan etkinlikler pazar günü sona erecek.

''Açık Radyo'', ''Kolaj İstanbul'' etkinliklerini 'Gaite Lyrique'' sanat ve kültür merkezinden canlı yayınlarla Türkiye'deki dinleyicilere ulaştıracak.

Etkinlikler boyunca, ünlü DJ Murat Meriç, ''Anadolu pop'' tarzı seçtiği müziklerle Fransız davetlilere müzik ziyafeti verecek.

Seslerle İstanbul

Tiyatro ve sinema sanatçısı Serra Yılmaz'ın konseptini oluşturduğu, görsel olarak fotoğraf ve video görüntülerinin eşliğinde yine farklı bir İstanbul'u seslerle Fransız davetlilere tanıtacak.

Yılmaz, ''kendi evinde ve İstanbul'un farklı bölgelerinde gündüz , öğle , akşam ve gece saatlerinde kaydedilen seslerle bu konsepti oluşturduğunu'' belirterek, ''bir anlamda seslerle benim ve İstanbul kentinin portresini anlatıyoruz'' dedi.

Masallar

Yılmaz, yine etkinlikler boyunca davetlilere Fransızca Türk masalları okuyacak.

Şehircilik uzmanı Jean-Francois Perouse'un, İstanbul üzerine konferans vereceği etkinliklerde, Gülden Durmaz'ın kısa metrajlı filmi, Barış Doğrusöz'ün video gösterisi ve İmre Azem'in çektiği belgesel filmi davetlilerce izlenebilecek.

Türkiye'de gençlerin beğeniyle dinlediği Burak Arıkan'ın ve ''Hayvanlar Alemi grubunun'' konserleri yine etkinlikler içinde yer alıyor.

Türk mutfağı

Etkinliklerde, Türk mutfağı da zengin bir şekilde davetlilere tanıtılacak.

Sanat ve kültür merkezi yetkilileri, daha önce Berlin'le ilgili olarak bu tür bir etkinlik düzenlediklerini belirterek ikinci olarak renkli ve kozmopolit yapısıyla İstanbul'u tercih ettiklerini belirtiyorlar.

Kültür merkezi yetkilileri, farklı ve alternatif sanatçıları davet ederek İstanbul'un farklı, karışık, çelişkili, enerjik görüntüsünü Paris'te yaşayanlarla buluşturmayı hedeflediklerini söylediler.


AA  15.09.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.