Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ALTIN KOZA BAŞLIYOR

18. Adana Altın Koza Film Festivali yarın başlıyor. 14 filmin yarışacağı festivalde Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes'dan ödülle dönen filmi 'Bir Zamanlar Anadolu'da'nın da Türkiye prömiyeri yapılacak.

Adana Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 18'incisini düzenlediği Uluslararası Altın Koza Film Festivali yarın başlıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 17 Eylül Cumartesi tarihinde başlayacak olan ve 9 gün sürecek etkinliklere Adana halkını davet etti.

Tamamı ücretsiz gerçekleşecek olan etkinliklerin, kentin tanıtımına önemli katkı sağlayacağını belirten Aldırmaz, 'Festivalimizde, Adana'nın Türk sinemasına koyduğu katkıyı destekleyecek bir program hazırladık. İnanıyorum ki 25 Eylül tarihine kadar tüm sanatseverlerin gözü kulağı Adana'da olacak' ifadeleri kullandı.

Nuri Bilge Ceylan'ın 'Bir Zamanlar Anadolu'da' isimli filminin Türkiye prömiyerinin yapılacağı festival boyunca, uluslararası sinema kongresi, öğrenci atölyesi, söyleşiler ve sergiler sanatseverlerle buluşacak.

Film gösterimleri, sinema kongresi, öğrenci atölyesi, paneller, söyleşiler, sergiler gibi sinema etkinliklerinin yanı sıra Mazhar-Fuat-Özkan, Leman Sam, Funda Arar, Haluk Levent, Kubat, Ali Şan, Mustafa Keser gibi sanatçıları Altın Koza Film Festivali süresince Adanalılarla buluşacak.

Festivalin ilk akşamı 'Yaşam Boyu Onur Ödülleri' bu yıl yönetmen Ali Özgentürk ile Nebahat Çehre ve Kadir İnanır'a verilecek.

220 yerli ve yabancı filmin gösterileceği festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 14 filmin yer alacak. Festival boyunca, uluslararası sinema kongresi, öğrenci atölyesi, söyleşiler ve sergiler sanatseverlerle buluşacak.

Ayrıca, ünlü sanatçılar ücretsiz halk konserleri verecek. Festivalin yarışmalı bölümlerini oluşturan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması ve Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda tüm kategorilerde toplam 936 bin lira para ödülü dağıtılacak.

Festival, Türkiye genelinde düzenlenen film festivalleri arasında tüm kategorilerde parasal ödülü olan ve toplamda en çok parasal ödül veren festival olma özelliğini taşıyor.

YARIŞMA FİLMLERİ

En İyi Film seçilen eserin 350 bin liralık ödülün sahibi olacağı yarışmada, F. Serkan Acar'ın ''Aşk ve Devrim'', Ali Özgentürk'ün ''Beni Sev'', Onur Ünlü'nün ''Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi'', Cemil Ağacıkoğlu'nun ''Eylül'', Özcan Alper'in ''Gelecek Uzun Sürer'', Erdoğan Kar'ın ''Kadife'', Tolga Örnek'in ''Kaybedenler Kulübü'', Caner Erzincan'ın ''Mar'', İsa Yıldız ve Murat Onbul'un ''Memleket Meselesi'', A. Haluk Ünal'ın ''Saklı Hayatlar'', Ruhi Karadağ'ın ''Simurg'', Burak Cem Arlıel'in ''Türk Pasaportu'', Mustafa Nuri'nin ''Vücut'' ve Muzaffer Özdemir'in ''Yurt'' isimli filmleri yer alıyor.

Filmlerden, Aşk ve Devrim, Beni Sev, Celal Tan ve Ailesi'nin Aşırı Acıklı Hikayesi, Kadife, Mar, Simurg ve Yurt'un dünya, Eylül, Gelecek Uzun Sürer, Türk Pasaportu ve Vücut filmlerinin ise Türkiye prömiyerleri festival kapsamında yapılacak.

Ödüller, 24 Eylül Cumartesi günü Merkez Park Amfi Tiyatro'da yapılacak kapanış töreninde sahiplerini bulacak. Saat 20.00'de başlayacak töreni Özlem Gürse ile Murat Başoğlu sunacak.


SH  17.09.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.