Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

MAÇKA SANAT’TA BENGÜ KARADUMAN SÖYLEŞİSİ

Sanatçı Bengü Karaduman yarın saat 18.30'da sergisi, işleri ve genel anlamda sanatsal pratiği üstüne 35. yılını kutlayan Maçka Sanat Galerisi kutlama etkinlikleri bağlamında konuşacak. Karaduman'ın sergisi 25 Ekim'e kadar devam ediyor.

Bengü Karaduman, 1974 yılında Almanya'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi'nde tamamladığı Tiyatro Dekor ve Kostüm Tasarımı lisansının ardından Almanya'daki Saar Güzel Sanatlar Akademisi'nde Yeni Sanatsal Medyalar bölümünde video sanatı eğitimi aldı. Sanatçı, Outlet, Istanbul (2010); Gallery Artboks, Arhus (2006) ve Galerie Eboran, Salzburg (2005)'de kişisel sergiler düzenledi. Hong Kong Art Project, Hong Kong (2011); Diyarbakır Sanat Merkezi, Diyarbakır (2010); Ashkal Alwan, Beyrut (2010); Beaux-Arts de Paris L'Ecole Nationale Superieure, Paris (2010); Art in General, New York (2009); 9. İstanbul Bienali Misafirperverlik Alanı (2005) grup sergilerine katıldı.

Bengü Karaduman, heykel ve video araçlarını kullanarak ürettiği yapıtlarında, gerçekliğin inşa edilen ve kurgulanan bir olgu oluşundan hareketle, farklı gerçeklik katmanlarıyla ilgileniyor.

Maçka Sanat Galerisi 35.yılını kutluyor

1976 yılında Rabia Çapa ve Varlık Sadıkoğlu tarafından kurulan aralarında Aliye Berger, Ayşe Erkmen, Sarkis, Mengü Ertel, Candeğer Furtun, Daniel Buren, François Morellet sergilerinin de bulunduğu pek çok önemli sanatçıya kapılarını açan Maçka Sanat Galerisi 35. yılını kutluyor.

Galeri, 14 Eylül'de başlayan 12. İstanbul Bienali'ni 35. yıl etkinlikleriyle karşılıyor. Bu etkinlikler arasında, Nazlı Gürlek'in küratörlüğünde Eylül 2011 – Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek olan "Bengü Burak Volkan Alp Elmas İz" başlıklı sergi dizisi bulunuyor.

13 Eylül Salı günü Bengü Karaduman'ın "Bengü" adlı kişisel sergisiyle açılışını yapan bu dizide sırasıyla Burak Arıkan, Volkan Aslan, Alp Klanten, Elmas Deniz ve İz Oztat'ın kişisel sergileri yer alacak. Başlığını bu altı genç sanatçının ilk isminden alan proje, farklı ilgi alanları, temalar ve çalışma yöntemleri dahilinde üreten bu altı sanatçının her birinin kendine has duruşunun altını çizmenin yanında, günümüz uluslararası sanat sisteminin özenle beslediği ve büyüttüğü ''sanatçı mitini'' sorgulamaya açıyor.

"Bengü" başlıklı sergi, Maçka Sanat Galerisi'ni, hem görsel hem işitsel açıdan çarpıcı bir duyu ve düşünce laboratuvarına dönüştürüyor. Sergi, medyaya bağımlı çağdaş yaşam içinde dolaylı ve kesintili tecrübelere hapsedilmiş bireyin eylemlerinin sorumluluğunu alması ve çevresini değiştirme yönünde insiyatifte bulunması fikrinin aciliyetine odaklanıyor. Sanatçı, doğal olanla insan ürünü olan, içsel olanla dışarıda olan, gerçekle hayali olan, siyahla beyaz, hareketli görüntüyle durağan imge, desenle dijital manipülasyon gibi karşıtlıkların bir araya geldiği bu çok katmanlı sanatsal dilde, ''ağını'' ören ''örümcek'' motifi, karşıtlıklar arasında dengesini bularak yoluna devam eden ve bu yolla çevresini oluşturan birey için bir metafora dönüştüğünün altını çiziyor.

"Bengü" 13 Eylül – 25 Ekim tarihleri arasında Maçka Sanat Galerisi'nde izlenebilir. Galeri, Pazar-Pazartesi hariç hergün 13:00 - 19:00 arası açık


Cumhuriyet  19.09.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.