Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

RESSAM ARCIMBOLDO SANAL MÜZEDE

Rönesans döneminin önemli İtalyan ressamlarından Giuseppe Arcimboldo'nun 45 eseri, yıl sonuna kadar Sanal Müze'de sergilenecek.
Serginin Küratörü Haşim Nur Gürel, yaptığı açıklamada, döneminin çok ötesinde çalışmalara sahip olan Arcimboldo'nun 45 yapıtının, "www.sanalmuze.org" internet adresinde "Uluslararası Koleksiyonlar" bölümünde sunulacağını bildirdi.
Arcimboldo'nun resimlerinin en önemli özelliğinin, eserlerin uzaktan ve yakından farklı algılanmaları olduğunu belirten Gürel, "Belli veya anonim kişilerin portreleri olarak algılanan bu resimlere yaklaşıldığında, portre özellikleri yavaş yavaş kayboluyor. Resmi oluşturan sayısız mahlukat, nebatat veya nesnelerin ayırdına varılmaya başlanıyor" diye konuştu.

Arcimboldo'nun resimlerinin, şaşırtıcı çelişkiler barındırdığı için yapıldığı dönemde de günümüzde de ilginç bulunduğunu ve görenlerin belleklerinde izler bıraktığını belirten Gürel, şunları kaydetti:

"Onun gizli niyetinin, yüzeysel bakış ile derinlemesine felsefi bakışın ikisini de içeren imgeler yaratmaya çalışmak, imgenin tümü ve ayrıntılarının farklı algılanmaları üzerine izleyicilerini düşündürtmek olduğu da söylenebilir. Doğanın yaratıkları ile insan yüzünün garip yapılandırılmalarının ardında gerçeğin gizlenme çabası kadar açığa vurulma amacı da söz konusu olabilir."


Sanatsal Haber  17.12.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.