Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ACLAN URAZ ATÖLYESİ 1 EKİM’DE İFSAK’TA BAŞLIYOR!

Aclan Uraz’ın Merak Uyandıran Atölyesi 1 Ekim’de İFSAK’ ta Başlıyor!

Usta-çırak ilişkisine dayalı bir çalışmayı kapsayacak olan “Reklam ve Şehir-İstanbul” temalı atölye büyük ilgi göreceğe benziyor.

Reklamı toplumun beğenilerini, alım güçlerini kısaca; sosyoekonomik sosyokültürel konumu ortaya koyan bir olgu olarak nitelendiren Aclan Uraz, fotoğraf severlere İFSAK' ta yeni bir atölye daha sunuyor. Son on yıldır görsel dünyamıza bir bombardıman gibi düşen bilbord ve poster panolar eşliğinde, geri planda İstanbul profilini yakalamayı amaç edinen bu yeni atölyenin başlangıç tarihi 1 Ekim 2011.

Atölye usta -çırak ilişkisi içinde yürütülecek olup; eğitmen Aclan Uraz, atölyesine katılan “çıraklarına” kendi tarz ve karakteristiğini aşılayacak. Katılımcılardan da aynı tarzda çalışmalar yapmasını bekleyecek. Atölyede başlangıç olarak “ustanın” ve dünyaca ünlü usta fotoğrafçıların tanıtımlarının yapılacağı derslerin ardından uygulama aşamasına geçilecek.

Üç aylık bir sürede gerçekleştirilecek olan atölyenin ilk iki haftası öğreti, kalan on haftası ise “üretim süreci” olarak da ifade edebileceğimiz uygulama aşaması.

Toplantı süreci iki veya üç haftada bir Cumartesi günleri,saat 16:00 olarak belirlenen atölyenin katılımcı sayısı ise 20 kişi ile sınırlandırılmış.Sadece başarılı olanların sertifika sahibi olabileceği atölye 3 Aralık 2011'de nihayetleniyor.

ACLAN URAZ – AFIAP

1987 yılından bu yana fotoğrafla ilgili… Ekonomi eğitimi gördü. Yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere pek çok kişisel sergi açtı. Ülkesini uluslararası bienallerde temsil etti.
Fotoğrafları, ulusal ve uluslararası pek çok yarışmalı sergilerde ödüllere konu oldu. Kültür Bakanlığı jürileri de dâhil olmak üzere çok sayıda yarışmalı sergilerin seçici kurulunda yer aldı. Çocuk İşçiler ve Cumartesi Anneleri konulu yayımlanmış 2 siyah-beyaz fotoğraf albümü bulunmaktadır.

Çocuk işçiler çalışmalarından 12 fotoğraflık portfolyosu Fransız Milli Müzesi “Bibliotheque Nationale” tarafından satın alınarak korunma altına alınmış olup; halen İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ve Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Ana Sanat Dalı ve Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyesidir.

Ayrıntılı bilgi için:
İFSAK Tel. : (0212) 292 42 01- (0212) 292 18 07

www.ifsak.org.tr


1959’da kurulan İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği), Türkiye’de fotoğraf ve sinemanın yaygınlaşması, fotoğraf ve sinema üretiminin artması, yeni fotoğraf ve sinema sanatçılarının yetişmesi, fotoğraf ve sinemanın gereken saygınlığı kazanması için çaba göstermektedir. Seminerler ve atölye çalışmaları, en önemli eğitim etkinlikleri arasında yer almaktadır. İFSAK, yerli ve yabancı fotoğraf sanatçılarının sergilerine evsahipliği yapmakta, her ay düzenli olarak fotoğraf ve sinema amatörlerinin yanı sıra kültür-sanat dünyasından tanınmış isimlerin katıldığı söyleşiler, seminerler, saydam/dijital fotoğraf gösterileri ve fotoğraf yarışmaları düzenlemektedir. İFSAK, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun kurucu üyesidir.


SH  29.09.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.