Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

11. FRANKFURT TÜRK FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

Almanya'da bu yıl 11'incisi düzenlenen Frankfurt Türk Film Festivali'nin galası yapıldı. Birçok Türk filminin gösterileceği festival 13 Kasım'a kadar sürecek.

Frankfurt yakınlarındaki Offenbach kentindeki Capitol gösteri merkezinde düzenlenen galaya Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı, Frankfurt Belediye Başkanı Petra Roth, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Offenbach Belediye Başkanı Horst Schneider ile sanatçılar Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Göksel Arsoy, Şebnem Sönmez, İlyas Salman, Rafet El Roman da katıldı.

Başkonsolos Saygılı konuşmasında, Türklerin Almanya'da işçi konumundan iş veren konumuna geldiklerini belirterek, "Yıllar önce Türkiye'den Almanya'ya gelen vatandaşlarımız artık büyük işler yapıyorlar. Başarılı Türk vatandaşlarımızla gurur duyuyoruz. Frankfurt Türk Film Festivali de beni çok gururlandırıyor. Çünkü Türklerin nerelere geldiğini görüyoruz. Özellikle beni duygulandıran ise çocukluğumda hafızama kazınan filmleri bu festival sayesinde tekrar izleme fırsatı bulacak olmam. Bu filmlerin benim için önemi çok büyük" dedi.

Almanya'nın tanınmış televizyon sunucularından Nazan Eckes'in moderatörlüğünde gerçekleşen galanın sonunda sanatçılara şükran ödülleri verildi.

Gurbetçileri konu alan çok sayıda filmde imzası bulunan Koçyiğit, ödülünü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın elinden aldı. Arsoy ödülünü Saygılı'dan, Salman ödülünü Girik'ten, Rafet El Roman da ödülünü festival sorumlusu Hüseyin Sıtkı'dan aldı.

Birçok Türk filminin gösterileceği festival 13 Kasım'a kadar sürecek.


AA  8.11.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.