Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

MALATYA’DA FİLM GÜNLERİ BAŞLIYOR

Bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali'nin konusu ''göç'' olarak belirlendi. Festival, 18-24 Kasım 2011 tarihleri arasında düzenlenecek.

Malatya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, festivalde ''göç'' teması ile ilgili film gösterimleri, göç sineması paneli, Almanya'ya göç üzerine kısa film gösterim ve söyleşileri ile Türk-Alman göçünün sinema sanatındaki durakları üzerine video sunumu yapılacağı bildirildi.

Almanya ve Türkiye arasında imzalanan İşçi Alımı Anlaşması'nın 50. yılında, göç olgusunun, 2. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin de ana teması olduğu belirtilen açıklamada, 1950'lerde başlayan köyden kente ve Almanya'ya kadar uzanan göçlerin festivalde düzenlenecek panelle tartışmaya açılacağı ifade edildi.

Göç üzerine film yapmış yönetmenler ile yurt dışında yaşamış ve bu olguyu tecrübe etmiş sinemacıların, ''Göç Sineması Paneli''nde bir araya geleceği vurgulanan açıklamada, Kutluğ Ataman, Ayşe Polat, Tevfik Başer ve Yrd. Doç. Dr. Özgür Yaren'in konuşmacı olarak yer alacağı panelde sinemada göçün ele alınış biçimleri ve göçün sinemacının hayatına etkilerinin tartışılacağı aktarıldı.

Mehmet Ünal'ın Malatya Uluslararası Film Festivali'ne Almanya'ya göçün farklı hallerini, biçimlerini aktardığı ''Memleket Almanya'' kısa filmiyle katıldığı belirtilen açıklamada, sanatçının filmin gösteriminden sonra seyircilerle bir de söyleşi yapacağı bildirildi.

Yönetmen ve kuratör Tuncay Kulaoğlu ve Martina Priessner'in video sunumlarında yaşanan değişimin farklı boyutlarını mercek altına aldığı, terk edilen yurt, yollarda olmak, yeni bir ülkeye varış ve sılaya geri dönüş temalarından hareket eden sunumun son 30 yılda çekilen filmlerden kesitler sunarken, Almancı kavramının geçmişte ve günümüzde algılanışı üzerine tarihsel bir yolculuğa çıkardığı ifade edildi.


AA  11.11.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.