Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

FATİH SULTAN MEHMET İÇİN DEV MÜZİKAL

İstanbul'u fethederek bir çağı kapatıp yenisini açan Fatih Sultan Mehmet'in yaşamı müzikale konu oldu. ''Anadolu Ateşi''nin müziklerini de hazırlayan besteci Taner Demiralp'in ''Fatih'' adlı projesinde Müşfik Kenter, Sönmez Atasoy gibi tiyatro ustaları da rol alacak.
Besteci Demiralp müzikalle ilgili bilgi verirken, 3 yıldır üzerinde çalıştığı projenin 2010 Avrupa Kültür Başkenti organizasyonunda sahnelenmesi için başvuruda bulunduklarını, ileriki günlerde de görüşmelerinin olacağını söyledi.
Müzikli danslı gösteriyi 80 kişilik dansçı kadrosuyla gerçekleştirmeyi ve tüm dünya insanına izletmeyi planladıklarını aktaran Demiralp, esere büyük önem verdiğini belirtti. Projeyi müzikal dans tiyatrosu olarak planladıklarını ve iki perdeden oluşan yapıtın 90 dakika süreceğini anlatan Demiralp, "Eser, Fatih Sultan Mehmet'in Edirne'de doğumuyla başlayan ve İstanbul'u fethettikten sonra Ayasofya'ya girişi ile ve o dönemdeki İstanbul insanını, yani Doğu Romalılar'ı kucaklamasıyla o noktadan alıp İstanbul'un bugün herkesin hoşgörü ve barış içinde yaşamını sürdürdüğünü gösteren bir sahneyle son bulacak. Fatih Sultan Mehmet'in yaşamı, tarihi olaylar, babası 2. Murat'ın Osmanlı İmparatorluğu'ndaki önemli rolü, hepsi bir kronolojik sırayla müzikle, dansla, teatral bölümlerle izleyiciyle buluşacak" dedi.
Yapıtta, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethetmesinde çok önemli bir rol oynayan hocası Ak Şemsettin'in gözüyle ve anlatımıyla tasvir edildiğini anlatan Demiralp, Ak Şemsettin'i de Müşfik Kenter'in, Fatih Sultan Mehmet'i ona tıpa tıp benzeyen genç sanatçı İlter Burak Kalay'ın, babası 2. Murat'ı da tiyatro sanatçısı Sönmez Atasoy'un canlandıracağını söyledi.


A.A  20.12.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.