Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

DÜNYA FELSEFE GÜNÜ KUTLANIYOR

UNESCO tarafından 2002'de ilan edilen "Dünya Felsefe Günü" ülkemizde de başta Türkiye Felsefe Kurumu olmak üzere, özellikle üniversitelerin felsefe bölümleri günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Türkiye Felsefe Kurumu (TFK) Başkanı Ioanna Kuçuradi, 2011 Dünya Felsefe Günü mesajında kitle iletişim araşlarında çalışan herkesi insan olmanın sorumluluğunu taşımaya davet etti.

Bu önemli günü, yarın Maltepe Üniversitesi’nde 18 Kasım günü de Ankara Üniversitesi Rektörlük Salonu’nda düzenlenecek açık oturuma katılarak kutlayacak olan Kuçuradi mesajında; "Dünya Felsefe Günü bu yıl 17 Kasımda, onuncu defa kutlanıyor. Ülkemizde bu, buruk bir kutlama olacak. Cehaletin sorumsuzluğunun sonuçlarını yaşıyoruz yine. Bu, kaçıncı defa?

Bunun için bu yıl en başta eğitici olan meslekdaşlarıma seslenmek istiyorum: kitle iletişim araçlarının birçoğunun, varlık nedenlerinin onlara yüklediği sorumluluğu unutarak yaptıkları programları seyreden çocuklarımızı ve gençlerimizi, insan olmanın sorumluluğunu nasıl taşıyabilecekleri üzerinde düşündürebilir misiniz?

Bu bağlamda da, kitle iletişim araçlarında çalışan felsefecilere ve felsefeden nasibini almış kitle iletişim araçları mensuplarına seslenmek istiyorum: seyredeni, etik değer sorunları üzerinde canı sıkılmadan düşündürebilecek programlar yapabilir misiniz?

Bir de televizyon kanallarında seyrettiğimiz reklamları yapanlara, özellikle de reklamların yayımlanmasını kabul etmekten sorumlu olanlara seslenmek istiyorum: herşeyi kendi amaçları için araç olarak kullananların dünyası için değil de, insan olmaya saygı duyan insanların dünyası için reklamlar yapabilir misiniz?" ifadelerini kullandı.

Dünya Felsefe Günü etkinlikleri

İstanbul’daki kutlamalardan biri yarın Koç Üniversitesi’nde yapılacak. İstanbul Liseleri Felsefe Platformu, Koç Üniversitesi ile birlikte düzenlediği etkinlikte TFK Çocuklar İçin Felsefe Birim Başkanı Nuran Direk’in “Dünya Felsefe Günü” sunumu ve felsefe atölye çalışmalarıyla interaktif yöntemle kutlanacak.

Maltepe Üniversitesi (MÜ) Felsefe Bölümü de, TFK Başkan Yardımcısı Betül Çotuksöken’in öncülüğünde yarın 13.00-14.00 saatleri arasında Marmara Eğitim Köyü’nde doğaya ve çevreye dikkat çekmek için “Macit Gökberk Doğa Yürüyüşü” yapacak. MÜ’deki etkinliklerde Ahmet Umut Hacıfevzioğlu’nun çektiği “Antikçağda Tarsus ve Felsefe” belgeselinin gösterimi de izlenecek.

TFK’nın Ankara Üniversitesi (AÜ) işbirliğiyle yapacağı kutlama 18 Kasım Perşembe günü saat.14.00’de AÜ Rektörlüğü 100. Yıl Konferans Salonu’nda gerçekleşecek. Rektör Prof.Dr. Cemal Taluğ ve Prof.Dr. İoanna Kuçuradi’nin açış konuşmalarıyla başlayacak. Kuçuradi’nin yöneteceği ‘‘Günümüzün Sorunları Karşısında Felsefe’’ açık oturumuna Doç. Dr. Gülriz Uygur, Prof. Dr. Halil Turan ve Doç. Dr. H. Haluk Erdem katılacak.


SH  16.11.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.