Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ÖNCE SPONSOR, ŞİMDİ İSE RÜŞVET SKANDALI

Nobel Komitesi üyelerinin, bir başka olayı da da sponsor firmanın jüri üyesi yapıldığı ortaya çıktı.
İsveç'te Nobel komitesinin bazı üyelerinin yolsuzluk yaptığı iddiasıyla ilgili ön soruşturma açıldı.
İsveç radyosu "SR"; tıp, fizik ve kimya komitelerinin bazı üyelerinin Çin ziyaretinin soruşturulduğunu haber verdi. Radyoya göre, iki üye 2 yıl önce, üç üye de bu yılın ocağında Çin'e gitti. Gezi masraflarının tamamını Çinliler karşıladı.

RÜŞVET GİBİ BEDAVA ÇİN GEZİSİ

Şu aşamada hiçbir üyenin şahsen soruşturma konusu olmadığı, sadece gezinin yapılıp yapılmadığı ve masrafların Çin tarafından karşılanıp karşılanmadığının tespitine çalışıldığı belirtildi.
Bir savcılık yetkilisi, "Çin'in bilet ücretleri ve diğer masrafları niçin karşıladığını tespit etmeliyiz. Önemli görevler üstlenen bu insanları böylece etkilemek mi istediler?" dedi. Son üç yılda hiçbir Çinliye Nobel ödülü verilmedi. Nobel komitesi soruşturma haberiyle ilgili açıklama yapmadı.
Bir Amerikan silah şirketinin Nobel'e sponsor olduğunun ortaya çıkması, komite üyeleri arasında huzursuzluk yaratmıştı.

SPONSOR FİRMADA JÜRİ ÜYESİ

Bir diğer skandal ise Nobel'e sponsor olan bir ilaç firması ile ilgili. 6 ay önce AstraZeneca firması Nobel şirketlerine sponsor oldu. Ekimde açıklanan Nobel Tıp Ödülü'nü alanlardan biri Alman bilim adamı Harald Zur Hansen oldu.
Alman bilim adamı bu ödülü HPV virüsünün rahim ağzı (serviks) kanserine yol açtığını bulmasından dolayı almıştı. Ancak ödüldeki şaibe de tam bu noktada ortaya çıktı.
AstraZeneca firması üç gün sonra rahim ağzı kanserini önleyecek bir aşı piyasaya sürdü. Üstelik tıp komitesindeki jürilerden birinin de firma yönetim kurulunda görev yaptığı ortaya çıktı. Yorumlar, ödülün firmanın yeni piyasaya süreceği ilacın reklamı için kullanıldığı yönündeydi. Firmadan yapılan açıklamada ise bu iddialar yalanlandı.


Sanatsal Haber  21.12.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.