Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ZÜBEYDE HANIM'IN BİYOGRAFİSİ OKURLA BULUŞUYOR

Gazeteci-Yazar Fatih Bayhan'ın kaleme aldığı, Büyük Önder Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın biyografisi yarından itibaren kitapçılardaki yerini alacak.
Pegasus Yayınları'ndan çıkan kitap hakkında bilgi veren Bayhan, kitabın yaklaşık 3 yıllık projenin bir parçası olduğunu belirterek, ''Projenin üç ayağı var: Latife Hanım, Zübeyde Hanım ve Fikriye Hanım. Geçen sene bu üçlemeye Latife Hanım'la başladık. Atatürk'ün vefat günü olan 10 Kasımda 'Latife Hanım'ın Kağıtları' kitabı çıktı. Bundan 6 ay sonra 'Fikriye Hanım'ı çıkarttık. Fikriye Hanım'dan yaklaşık 6-7 ay sonra da 'Zübeyde Hanım'ı çıkartıyoruz. Böylece üçlemeyi tamamlamış olacağız'' dedi.
Atatürk'ün hayatına etki eden kadınlar hakkında bugüne kadar ciddi çalışmalar yapılmadığını, bu konuların yalnızca hatıratlar ve kısa başlıklarla ''geçiştirildiğini'' öne süren Bayhan, ''Zübeyde Hanım'la ilgili vefatının üzerinden 85 yıl geçmiş olmasına rağmen bir tane biyografi çalışması yapılmamış'' diye konuştu.
Fatih Bayhan, kitabını yazarken Türk Tarih Kurumu, TBMM ve Milli Kütüphane arşivlerinin yanı sıra özel hatıratlar ve daha önce yazılmış eserlerden de yararlandığını sözlerine ekledi.


A.A  22.12.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.